HomeΣΠΟΡ3D για πάντα!!

3D για πάντα!!

Διαφήμιση
Διαφήμιση

fasoylakis

 

 

 

Tου Ευθύμη Φασουλάκη

 

Απόψε 30/5 ο Ολυμπιακός επικράτησε 82-81 στην δεύτερη παράταση του Παναθηναϊκού μέσα στο ΟΑΚΑ και με 3-1 αναδείχθηκε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά πρωταθλητής . Ε και ; Αυτό πραγματικά ήρθε σε δεύτερη μοίρα για τους φίλαθλους του Παναθηναϊκού που βρέθηκαν στο ΟΑΚΑ απόψε και για όλους ανά την Ελλάδα .

Το σημαντικότερο γεγονός της ημέρας ήταν πώς ήταν το τελευταίο ματς της καριέρα του Δημήτρη Διαμαντίδη.

Ενός παίκτη-μύθου , που θα μείνει αξέχαστος σε όλη την μπασκετική Ευρώπη και το μεγαλείο του συνοψίζεται σε μια διαπίστωση. Το τελευταίο του ματς με την Εθνική συνοδεύτηκε με αποκλεισμό από το Μουντομπάσκετ , το τελευταίο του ματς στην Ευρωλίγκα με αποκλεισμό με 0-3 στα προημιτελικά , το τελευταίο ματς της καριέρας του με απώλεια του τίτλου στο ΟΑΚΑ .

Κι όμως όχι απλά αποθεώθηκε από συμπαίκτες –αντιπάλους και κοινό αλλά είναι ο πρωταγωνιστής της βραδιάς .

Ο Δημήτρης Διαμαντίδης ήταν η προσωποποίηση του παίκτη-ορχήστρα . Σκόραρε , δημιουργούσε ήταν κολώνα στην άμυνα με εξαιρετικές επιδόσεις σε κοψίματα και κλεψίματα . Ήταν όμως πάνω από όλα παίκτης έμπνευση για τις επόμενες γενιές χάρη στην στάση ζωής του .

Όντας ο μεγαλύτερος σταρ της ομάδας του και της χώρας του , αυτός επέλεγε πάντα την προπόνηση από την κοσμική ζωή . Ήθελε να είναι μέσα στο γήπεδο και να προπονείται για να γίνει καλύτερος !

Και αυτό έκανε , μέσω της συνεργασίας του επί 10 χρόνια με τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς βελτίωσε το σουτ του , απέκτησε εμπιστοσύνη στις ηγετικές του ικανότητες και έγινε ένας μύθος σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Οι τίτλοι που κατέκτησε είναι πάρα πολλοί και οι στιγμές που αυτός καθόρισε την κατάκτησή του επίσης πολλές . Το τρίποντο στο ματς με την Γαλλία , η τάπα στον Άκερ ,τα τρίποντα εναντίον της Μπαρτσελόνα και τόσες άλλες στιγμές σε ματς μικρότερης σημασίας που τα κέρδισε επειδή ήταν αυτός . Ακόμα και στην μεταβατική περίοδο που περνάει ο ΠΑΟ μετά το 2012 , τον οδήγησε αυτός σε 2 πρωταθλήματα και 4 κύπελλα και παρουσία στους 8 της Ευρωλίγκα.

Ίσως η μοίρα του χρώσταγε ένα ακόμα φάιναλ φορ , αλλά όπως είπα και στην αρχή , αυτά που έχει πετύχει είναι τόσα που είναι χορτασμένος και ευτυχισμένος που τα πέτυχε.

Γιατί τέτοιος άνθρωπος είναι , αντί να προβάλλει την καταλυτική του συμβολή στις επιτυχίες μιλούσε πάντα για την ομάδα. Αυτός που σε πολλές στιγμές ήταν μόνος του η ομάδα.

Ο Διαμαντίδης είναι ένας από τους τελευταίους μεγάλους σταρ του ελληνικού μπάσκετ και θεωρώ προφανές ότι η φανέλα με το #13 θα αποσυρθεί από τον Παναθηναϊκό , με αυτό να αποτελεί την μικρότερη δυνατή τιμή για έναν παίκτη που έχει χαρίσει τόσες χαρές στο φίλαθλο κοινό του .

Αλλά ακόμα και οι λύπες , με αυτόν παρόντα ήταν πιο γλυκές γιατί όλοι ήξεραν πώς έδινε το 1000% των δυνάμεων του .

Το ελληνικό μπάσκετ και ο Παναθηναϊκός , ξέρουν πόσο τυχεροί ήταν που τον είχαν στις τάξεις τους , όπως και όλοι εμείς που θα διηγιόμαστε στα παιδιά μας για την ύπαρξη ενός παίκτη που μας χάρισε τόσες χαρές , που μας έκανε να πιστέψουμε στην δύναμη της ομάδας , στο πως η δουλειά και η προσήλωση σε αυτό που κάνεις μπορούν να σε κάνουν τον καλύτερο .

Ο Δημήτρης Διαμαντίδης ήταν όπως είχε πει και ο αείμνηστος Φίλιππος Συρίγος , ο πιο ολοκληρωμένος μπασκετμπολίστας που έχει εμφανιστεί τα τελευταία χρόνια και είτε φίλαθλοι του Παναθηναϊκού είτε όχι πρέπει να τον θυμόμαστε με σεβασμό δέος και ευγνωμοσύνη για ότι μας πρόσφερε.

Ο Δημήτρης Διαμαντίδης κλείνει την καριέρα του με 3 Ευρωλίγκες , 9 πρωταθλήματα Ελλάδος , 10 κύπελλα Ελλάδος , 1 πρωτάθλημα Ευρώπης και μια 2η θέση στον κόσμο με την Εθνική ομάδα , με αμέτρητες ατομικές διακρίσεις και πάνω από όλα με την απόλυτη λατρεία από τον φίλαθλο κόσμο της μεγαλύτερης ομάδας της χώρας που ακόμα και σε περίοδο κάμψης δεν επηρεάστηκε και του έδειξε την λατρεία που του άρμοζε από την αρχή της χρονιάς που είχε ανακοινώσει την απόφαση για το τέλος.

Ευχαριστούμε για όλα 3D , και μακάρι να μείνεις στο μπάσκετ και ας μην το θέλεις προς το παρόν γιατί σε χρειάζεται , γιατί μπορείς να του δώσεις πολλά και εκτός παρκέ ( που μεταξύ μας μπορείς ακόμα και εντός αλλά η απόφαση σου είναι απόλυτα σεβαστή )

Δημήτρη Διαμαντίδη #13 , ευχαριστούμε για όλα , εις το επανιδείν και να ξέρεις ότι θα τιμηθείς όπως σου αρμόζει όσο μετριόφρων και να σαι και να μην σου αρέσουν αυτά , σου αξίζουν και με το παραπάνω !

Διαφήμιση
Διαφήμιση