HomeΚΡΗΤΗΔημοτικό συμβούλιο: Αντιπαραθέσεις για το… Πολιτιστικό

Δημοτικό συμβούλιο: Αντιπαραθέσεις για το… Πολιτιστικό

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στιγμές έντασης και πολλές αντιπαραθέσεις εκτυλίσσονται στην αίθουσα «Ελευθέριος Βενιζέλος» της Λότζια όπου πραγματοποιήθηκε το απόγευμα η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.

Το δημοτικό σώμα είχε κληθεί ν’ αποφασίσει για 48 σοβαρά θέματα μεταξύ των οποίων οι προσλήψεις στο δήμο Ηρακλείου, συγκροτήσεις επιτροπών για διάφορα έργα κ.ά.

Ωστόσο ένα από τα θέματα που για αρκετή ώρα μονοπώλησε το ενδιαφέρον του δημοτικού σώματος ήταν τα πορίσματα για το Πολιτιστικό Κέντρο.,

Μάλιστα δεν έλειψαν οι αντιπαραθέσεις ανάμεσα στην δημοτική αρχή με εκπροσώπους της αντιπολίτευσης.

Πιο συγκεκριμένα, όλα ξεκίνησαν όταν αναφέρθηκε το τελευταίο πόρισμα του Σώματος Επιθεωρητών Δημοσίων Έργων σύμφωνα με το οποίο ζητούσε από τον δημοτική αρχή του Ηρακλείου να προχωρήσει στον έλεγχο και τον εντοπισμό τυχόν πειθαρχικών παραβάσεων γύρω από την εργολαβία του μεταλλικού στεγάστρου του Πολιστικού.

Ο κ. Λαμπρινός ανέφερε ότι – σύμφωνα με την νομική υπηρεσία του δήμου – το δημοτικό συμβούλιο δεν έχει τέτοια αρμοδιότητα πετώντας το… μπαλάκι στις τεχνικές υπηρεσίες της ΔΕΠΤΑΗ.

Άμεση ήταν η αντίδραση του Ηλία Λιγερού, επικεφαλής των Ενεργών Πολιτών, ο οποίος κατηγόρησε την δημοτική αρχή και τον κ. Λαμπρινό ότι παρουσιάζεται σε αυτό το μείζον θέμα ως «Πόντιος Πιλάτος που επιλέγει να νίψει τας χείρας του» ενώ την ίδια ώρα ο Μιχάλης Κασαπάκης, επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης ζήτησε να έρθουν όλα τα πορίσματα των επιθεωρητών δημόσιας διοίκησης στο δημοτικό συμβούλιο.

Στη συνέχεια ο κ. Λαμπρινός ανέφερε ότι μόλις αποφασίσει το αρμόδιο όργανο – που όπως προείπε είναι η διοίκηση της ΔΕΠΤΑΗ – τότε η απόφαση αυτή θα έρθει στο δημοτικό συμβούλιο.

Δείτε εδώ όλα τα θέματα της ημερήσιας διάταξης

Διαφήμιση
Διαφήμιση