HomeΚΟΣΜΟΣΤουλάχιστον 30 φοιτητές συνελήφθησαν και μαστιγώθηκαν επειδή πήγαν σε πάρτι

Τουλάχιστον 30 φοιτητές συνελήφθησαν και μαστιγώθηκαν επειδή πήγαν σε πάρτι

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με 99 μαστιγώσεις τιμωρήθηκαν περισσότεροι από 30 Ιρανοί φοιτητές, επειδή τόλμησαν να πάνε σε πάρτι που δεν ήταν μόνο για άνδρες, αλλά στο οποίο συμμετείχαν και γυναίκες.

Οι φοιτητές συνελήφθησαν, ανακρίθηκαν και τελικά μαστιγώθηκαν ο καθένας 99 φορές, μέσα σε 24 ώρες αφού πήγαν σε γιορτή αποφοίτησης, στην οποία είχαν προσκληθεί και γυναίκες.

Οι νεαροί συνελήφθησαν έπειτα από ειδοποίηση περιοίκων, ενώ χόρευαν στο πάρτι που είχε διοργανωθεί στην πόλη Καζβίν, βορειοδυτικά της Τεχεράνης.

Σύμφωνα με τον εισαγγελέα της περιοχής οι γυναίκες που βρίσκονταν στη γιορτή «ήταν ημίγυμνες», που σημαίνει ότι δεν ήταν καλυμμένες με χιτζάμπ και πιθανώς είχαν ακάλυπτα τμήμα των χεριών και των ποδιών τους, κάτι που απαγορεύει ο νόμος της συντηρητικής χώρας.

Ντόπιος, μιλώντας στο πρακτορείο ειδήσεων Mizan δήλωσε ότι η σύλληψη και η τιμωρία των ανδρών θα αποτελέσει «μάθημα» για όσους θέλουν να παραβιάσουν τους νόμους του Ισλάμ.

Ανάλογη επιδρομή της αστυνομίας σημειώθηκε προ ημερών σε επαρχία του Ιράν, κατά την οποία 23 Ιρανοί συνελήφθησαν επειδή συμμετείχαν σε γιορτές με γυναίκες και έκαναν κατανάλωση αλκοόλ, που απαγορεύεται.

Η έρευνα των αστυνομικών αρχών πραγματοποιήθηκε έπειτα από παρακολούθηση 58 κατοικιών, στις οποίες ζουν μόνοι άνδρες και επομένως είναι πιθανό σύμφωνα με την αστυνομία να αποτελούν «σημεία για εγκληματική συμπεριφορά», όπως κατανάλωση αλκοολούχων ποτών και ναρκωτικών.

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση