HomeΚΡΗΤΗΕπιλέχτηκαν οι διοικητές των νοσοκομείων Κρήτης… έξι μήνες μετά – Ποια παραμένουν ακέφαλα

Επιλέχτηκαν οι διοικητές των νοσοκομείων Κρήτης… έξι μήνες μετά – Ποια παραμένουν ακέφαλα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Πέρασαν έξι μήνες από την ημέρα που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ζήτησε τις παραιτήσεις των διοικητών στα νοσοκομεία όλης της χώρας, μεταξύ αυτών και της Κρήτης.

Όλον αυτόν τον καιρό τα νοσοκομεία παρέμεναν ακέφαλα – με ότι αυτό συνεπάγεται – και σήμερα, έξι μήνες μετά, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας – μετά από εισήγηση της Επιτροπής Αξιολόγησης – επέλεξε τους περισσότερους διοικητές των νοσοκομείων της Κρήτης.

Ωστόσο υπάρχουν ακόμα θέσεις – και μάλιστα καίριες – οι οποίες δεν έχουν καλυφθεί δημιουργώντας πολλά προβλήματα στην λειτουργία των νοσοκομείων.

Μία από τις κυριότερες είναι η υπερδιοίκηση των νοσηλευτικών ιδρυμάτων του Λασιθίου, καθώς ούτε σε αυτήν την… φουρνιά δεν επελέχθη ο διοικητής του νοσοκομείου Αγίου Νικολάου. Παράλληλα, ακόμα δεν έχει γίνει γνωστό τί θα γίνει με το Βενιζέλειο νοσοκομείο – υπενθυμίζουμε ότι έχει αποφασιστεί να «χωριστούν» οι διοικήσεις με το ΠΑΓΝΗ.

Τέλος, άραγε έχει βρεθεί η λύση της κάλυψης της θέσης του υποδιοικητή της 7ης ΥΠΕ Κρήτης (μετά την παραίτηση Τριχοπούλου).

Οι νέοι διοικητές των νοσοκομείων Κρήτης

Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Ρεθύμνου: Γιώργος Φραγκιαδάκης

Είναι πτυχιούχος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής Διοίκησης του University of Essex,  με μεταπτυχιακό (Ma) στα  Χρηματοοικονομικά και τις Επενδύσεις στο  University of Exeter, μεταπτυχιακό (MSc) στη Διοίκηση Μονάδων Υγείας στο ΕΑΠ  και διδακτορικό στο Πολυτεχνείο Κρήτης  με τίτλο Διδακτορικής Διατριβής: «Συγκριτική αξιολόγηση της λειτουργικής και οικονομικής αποδοτικότητας των μονάδων υγείας του ΕΣΥ». Έχει διατελέσει υποδιευθυντής διοικητικού στο ΓΝ Χανίων , υποδιοικητής της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας  Κρήτης και σύμβουλος μικρομεσαίων επιχειρήσεων (SBL Officer) της EFG Eurobank στα Χανιά.

Δείτε εδώ το πλήρες βιογραφικό του

Αναπληρωτής διοικητής του γενικού νοσοκομείου Χανίων «Ο Άγιος Γεώργιος»: Γεώργιος Ζουρίδης

Είναι πτυχιούχος του τμήματος Φυσικής Σχολής, Θετικών Επιστημών του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης. Έχει διατελέσει Προϊστάμενος Κεντρικού Τηλεπικοινωνιακού Εμπορικού Καταστήματος του ΟΤΕ Χανίων και προϊστάμενος στο τμήμα Εξυπηρέτησης μεγάλων πελατών του ΟΤΕ, στα Χανιά.

Υπενθυμίζουμε ότι στην θέση του διοικητή του νοσοκομείου Χανίων παραμένει ο Χαράλαμπος Δουλγεράκης.

Δείτε εδώ το πλήρες βιογραφικό του

Αναπληρωτής διοικητής του ΠΑΓΝΗ: Γεώργιος Φανουργιάκης

Έχει πτυχίο Οικονομικών Επιστημών από τη Σχολή Νομικών- Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Α.Π.Θ. και διδακτορικό στο γνωστικό αντικείμενο των Οικονομικών της Υγείας από το Τμήμα Ιατρικής του  Πανεπιστημίου  Κρήτης. Έχει διατελέσει υποψήφιος διδάκτωρ στο Πανεπιστήμιο Κρήτης στον τομέα της  Παθολογίας  της Καρδιολογικής Κλινικής, του (Πα.Γ.Ν.Η.), συνεργαζόμενο εκπαιδευτικό προσωπικό στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο (ΕΑΠ) για την  «Οικονομική και χρηματοδοτική διαχείριση υπηρεσιών υγείας» και επισκέπτης καθηγητής στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Δημόσια Υγεία & Διοίκηση Υπηρεσιών Υγείας» της Ιατρικής του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Δείτε εδώ το πλήρες βιογραφικό του

Αναπληρωτής διοικητής του νοσοκομείου Νεάπολης «Διαλυνάκειο»: Νικόλαος Παντιέρας

Είναι απόφοιτος της σχολής Ιατρικών Εργαστηρίων του Τ.Ε.Ι. Αθήνας,  με Μεταπτυχιακό Msc  στη Διοίκηση Μονάδων Υγείας, στο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο Κύπρου. Έχει διατελέσει υπεύθυνος Γραφείου Ποιότητας στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων, καθηγητής  της Νοσηλευτική Σχολή του ΓΝ Χανίων και Τεχνολόγος Ιατρικών Εργαστηρίων στο Εθνικό Κέντρο Αμοδοσίας.

Δείτε εδώ το πλήρες βιογραφικό του

Αναπληρωτής διοικητής του νοσοκομείου Σητείας: Εμμανουήλ Μιχελάκης

Είναι πτυχιούχος του τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (πρώην ΑΣΟΕΕ)με κατεύθυνση τη Διοίκηση Επιχειρήσεων. Έχει επίσης, μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών  στα χρηματοοικονομικά και τις επενδύσεις από το Brunei University στο Λονδίνο. Διετέλεσε  μεταξύ άλλων, επιστημονικός συνεργάτης στον Οργανισμό Διαχείρισης Δημόσιου Χρέους του  Υπουργείο Οικονομικών  και Ορκωτός Ελεγκτής στην KPMG Κυριάκου Ορκωτοί Ελεγκτές Α.Ε.

Δείτε εδώ το πλήρες βιογραφικό του

Αναπληρωτής διοικητής του νοσοκομείου Ιεράπετρας: Γεώργιος Αρακαδάκης

Έχει πτυχίο στα Χρηματοοικονομικά από το  University of Derby και  μεταπτυχιακό στο Ηλεκτρονικό Εμπόριο από το ίδιο βρετανικό πανεπιστήμιο . Έχει διατελέσει μεταξύ άλλων,  υπεύθυνος για το σχεδιασμό και υποστήριξη των Πληροφοριακών Συστημάτων στο Γενικό Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου, για την εταιρεία Computer TEAM AEBE, εργαστηριακός συνεργάτης στο ΤΕΙ Κρήτης και επιστημονικός συνεργάτης ΑΣΤΕ Κρήτης.

Δείτε εδώ το πλήρες βιογραφικό του

Διαφήμιση
Διαφήμιση