HomeΚΡΗΤΗCandia Maris Resort: Πιστοποίηση παραλίας με το πρότυπο Costa Nostrum

Candia Maris Resort: Πιστοποίηση παραλίας με το πρότυπο Costa Nostrum

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Το Candia Maris Resort & Spa του ομίλου Μεταξά στην Αμμουδάρα Ηρακλείου Κρήτης είναι το πρώτο ξενοδοχείο στην Μεσόγειο που πρόκειται να ξεκινήσει άμεσα την διαδικασία πιστοποίησης της παραλίας του ως αειφόρα παράλια Costa Nostrum σύμφωνα με τις απαιτήσεις του καινοτόμου προτύπου Costa Nostrum – Sustainable Beaches.

Το Costa Nostrum (=η ακτή μας) – Sustainable Beaches είναι ένα καινοτόμο εργαλείο το οποίο μπορεί να εφαρμοστεί στο σύνολο των παραλιών της Μεσογείου, με στόχο την αειφόρο ανάπτυξή τους.

CANDIA MARIS

Σκοπός του είναι η εκπόνηση ενός προτύπου πιστοποίησης στο πλαίσιο του οποίου επιτυγχάνεται η αειφόρος διαχείριση και ανάπτυξη της εκάστοτε παραλίας, με στόχο την περιβαλλοντική προστασία, την οικονομική ανάπτυξη των περιοχών περιμετρικά της παραλίας και την γενικότερη ευμάρεια του κοινωνικού συνόλου.

Και οι δυο πλευρές εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για τη συνεργασία και υπόσχονται να βοηθήσουν τα μέγιστα στην περιβαλλοντική αναβάθμιση της παραλίας της Αμμουδάρας.

Κοινή ευχή είναι να ακολουθήσουν πολλές ακόμα επιχειρήσεις, δήμοι και περιφέρειες έτσι ώστε σύντομα να επιτευχτεί η αειφόρος ανάπτυξη και διαχείριση των Ελληνικών παραλιών αλλά και των παραλιών της Μεσογειακής Λεκάνης.

Η Costa Nostrum συγκαταλέγεται ανάμεσα στις νικήτριες ομάδες του 3ου κύκλου του διαγωνισμού νεανικής καινοτόμου επιχειρηματικότητας Egg που υλοποιείται σε συνεργασία της Eurobank και του Corallia.Παράλληλα, το πρότυπο πιστοποίησης Costa Nostrum – Sustainable Beaches αποτελεί και μια διαδικτυακή τουριστική πύλη πληροφόρησης των επισκεπτών – τουριστών της Μεσογείου, αναφορικά με τις υποδομές, την κατηγοριοποίηση και τα χαρακτηριστικά (φυσικά – τεχνητά) της κάθε πιστοποιημένης αειφόρου παραλίας Costa Nostrum.

Διαφήμιση
Διαφήμιση