HomeΚΡΗΤΗΜπαράζ συλλήψεων στο αεροδρόμιο για πλαστά διαβατήρια

Μπαράζ συλλήψεων στο αεροδρόμιο για πλαστά διαβατήρια

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σε 7 συνολικά συλλήψεις προχώρησαν αστυνομικοί στο αεροδρόμιο Ηρακλείου για πλαστογραφία πιστοποιητικών.

Πιο συγκεκριμένα, συνελήφθη μία 53χρονη από τη Βουλγαρία επειδή επιχείρησε να διευκολύνει μια νεαρή γυναίκα από τη Συρία, να βρει παράνομα από την Ελλάδα και να ταξιδέψει στο εξωτερικό.

Πιο συγκεκριμένα, η 53χρονη αφού παρουσιάστηκε στον έλεγχο των διαβατηρίων προκειμένου να ελεγχθούν τα χαρτιά της, έλαβε την κάρτα επιβίβασης σε πτήση που είχε προορισμό την Κοπεγχάγη της Δανίας, και στη συνέχεια, παρέδωσε την κάρτα μαζί με τα ταξιδιωτικά της έγγραφα, έναντι αμοιβής, σε μία 21χρονη από τη Συρία, προκειμένου να πάρει τη θέση της στο αεροσκάφος.

Οι δύο γυναίκες ωστόσο έγιναν αντιληπτές από τους αστυνομικούς του Τμήματος Αερολιμένα με αποτέλεσμα να συλληφθούν.

Εξάλλου, πέντε Σύροι, νεαροί άνδρες και γυναίκες καθώς και ένας νεαρός επίσης από το Ιράκ, επιχείρησαν να αναχωρήσουν από το αεροδρόμιο «Ν. Καζαντζάκης» του Ηρακλείου, το προηγούμενο τριήμερο, με πτήσεις που είχαν προορισμό αεροδρόμιο της Αυστρίας, της Ελβετίας, της Γερμανίας και του Βελγίου, επιδεικνύοντας στις αρχές πλαστά διαβατήρια. Όλοι τους έγιναν αντιληπτοί και συνελήφθησαν. Τα πλαστά διαβατήρια που υποτίθεται ότι είχαν εκδοθεί από τις αρχές της Βουλγαρίας, της Ισπανίας και της Ρουμανίας, κατασχέθηκαν, ενώ όλοι οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Ηρακλείου, με τις δικογραφίες που σχηματίστηκαν σε βάρος τους.

Διαφήμιση
Διαφήμιση