HomeΣΠΟΡΑΕΚ – ΠΑΟΚ 0-0

ΑΕΚ – ΠΑΟΚ 0-0

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σε ένα ματς με φάσεις και αποβολές στο ΟΑΚΑ, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ έμειναν στη λευκή ισοπαλία (0-0). Με δέκα παίκτες τελείωσαν τον αγώνα και οι δύο ομάδες. Στην κορυφή των πλέι οφ ο δικέφαλος του Βορρά, εκτός διεκδίκησης της πρώτης θέσης η Ένωση.

Η εικόνα του αγώνα

Το 4-3-3 επέλεξαν οι δύο προπονητές για την αναμέτρηση του ντέρμπι δικεφάλων στο ΟΑΚΑ. Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε καλύτερα, περιόρισε τα επιθετικά ατού της ΑΕΚ και δημιούργησε φάσεις στο πρώτο μέρος. Μόλις στο 11ο λεπτό, μετά από ωραίο συνδυασμό των Μακ και Ροντρίγκες, ο τελευταίος εξαπέλυσε το μακρινό σουτ, με τη μπάλα να χτυπάει στο κάθετο δοκάρι και να καταλήγει άουτ. Έξι λεπτά αργότερα, από γύρισμα του Μακ, ο Αθανασιάδης βρέθηκε φάτσα με τον Ανέστη, όμως ο κίπερ της ΑΕΚ του είπε «όχι».

Στην πρώτη καλή πάσα των γηπεδούχων προς τον προωθημένο Πέκχαρτ, ο Τζαβέλλας τον ανέτρεψε και τελικά αποβλήθηκε με κόκκινη κάρτα. Οι φιλοξενούμενοι έμειναν με δέκα παίκτες με αποτέλεσμα η Ένωση να βρει περισσότερους ελεύθερους χώρους. Δεν κατάφερε ωστόσο να τους εκμεταλλευτεί στο πρώτο μέρος.

Με το ξεκίνημα της επανάληψης, η αριθμητική ισορροπία αποκαταστάθηκε. Ο Πέκχαρτ αντίκρισε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα στο 49′ και έτσι η ΑΕΚ έμεινε κι αυτή με 10 παίκτες. Παρά το γεγονός αυτό όμως, ήταν καλύτερη του αντιπάλου της. Στο 64′ έφτασε μια «ανάσα» από το 1-0 με την προβολή του Αραβίδη που είχε περάσει ως αλλαγή στο ματς, ενώ δύο λεπτά αργότερα ο ίδιος παίκτη είδε τη μπάλα να σταματάει στο δοκάρι σε προσπάθειά του. Ο ΠΑΟΚ απάντησε στις φάσεις στο 75ο λεπτό με τον Κάτσε να πιάνει ένα σουτ «κεραυνό» στην κίνηση και τον Ανέστη να αποκρούει εντυπωσιακά.

Στο τελευταίο τέταρτο ο ρυθμός του αγώνα έπεσε δραματικά. Η ομάδα του Βλάνταν Ίβιτς οπισθοχώρησε και κοίταξε κυρίως την άμυνά της. Από την άλλη οι γηπεδούχοι αν και πίεσαν,δεν βρήκαν το γκολ της νίκης με το 0-0 να μένει μέχρι τέλους. Με αυτό το αποτέλεσμα η ΑΕΚ εγκατέλειψε την κούρσα για το κυνήγι της πρώτης θέσης. Από την άλλη ο ΠΑΟΚ θέλει μια ισοπαλία την τελευταία αγωνιστική με τον Παναθηναϊκό για να εξασφαλίσει την πρωτιά στα πλέι οφ.

MVP

Ασταμάτητο τρέξιμο από τον Κάτσε στο χώρο του κέντρου για τον ΠΑΟΚ. Μάρκαρε, πίεζε, έπαιζε για δύο παίκτες. Θα μπορούσε να είχε πετύχει και γκολ με τον «κεραυνό» του στο 75′, όμως ο Ανέστης του το στέρησε.

Αδύναμος κρίκος

Εκτός από τη φάση που κέρδισε την αποβολή του Τζαβέλλα, ο Τόμας Πέκχαρτ πέρασε τελείως απαρατήρητος. Δεν απείλησε, ενώ στο 49′ άφησε και με δέκα παίκτες την ομάδα του.

Σχόλιο

Από τη στιγμή που έμεινα στο μισάωρο του παιχνιδιού με δέκα παίκτες, ο ΠΑΟΚ στόχευσε στο να φύγει από την Αθήνα με το βαθμό της ισοπαλίας. Κάτι που τελικά κατάφερε με τους Θεσσαλονικείς να χρειάζονται πλέον απλά μία ισοπαλία στο τελευταίο παιχνίδι εντός έδρας με τον Παναθηναϊκό, προκειμένου να εξασφαλίσουν το εισιτήριο για τα προκριματικά του Champions League. Η ΑΕΚ το πάλεψε, αλλά εκτός από τις δύο φάσεις του Αραβίδη, στην ουσία δεν μπόρεσε να απειλήσει την εστία του Γλύκου. Κάπως έτσι βγήκε εκτός μάχης για την πρώτη θέση, έχει όμως εξασφαλίσει το εισιτήριο για τον 3ο προκριματικό του Europa League. Πλέον το τελευταίο ματς για τα πλέι οφ κόντρα στον Πανιώνιο θα έχει διαδικαστικό χαρακτήρα.

Οι συνθέσεις

ΑΕΚ: Ανέστης, Γκάλο, Αρθο, Κολοβέτσιος (88′ Μπουονανότε), Ντίντακ, Σιμόες, Γιόχνασον (76′ Πλατέλλας), Μάνταλος, Μπακάκης (46′ Αραβίδης), Πέκχαρτ, Μπαρμπόζα

ΠΑΟΚ: Γλύκος, Λέοβατς, Τζαβέλλας, Βίτορ, Κίτσιου, Τζιόλης (59′ Μαλεζάς), Κάτσε, Χαρίσης (66′ Τσίμιροτ), Μακ, Ροντρίγκες (90′ Σκόνδρας), Αθανασιάδης

Διαφήμιση
Διαφήμιση