HomeΚΟΣΜΟΣΒραζιλία: Ταυτοποιήθηκαν τέσσερις από τους 33 δράστες του ομαδικού βιασμού 16χρονης

Βραζιλία: Ταυτοποιήθηκαν τέσσερις από τους 33 δράστες του ομαδικού βιασμού 16χρονης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Συγκλονίζει η υπόθεση ομαδικού βιασμού 16χρονης στη Βραζιλία από 33 άνδρες, οι οποίοι την κακοποίησαν βάναυσα στην κατοικία του φίλου της.

Η ανήλικη, η οποία νοσηλεύεται ανήρτησε μήνυμα στο Διαδίκτυο που μιλούσε για την τραυματική εμπειρία της, λέγοντας: «Δεν με πονάνε τα γεννητικά μου όργανα, αλλά η ψυχή μου γιατί υπάρχουν σκληροί άνθρωποι που τη γλιτώνουν».

Η αστυνομία της Βραζιλίας κατάφερε να ταυτοποιήσει τέσσερις από τους 33 δράστες του ομαδικού βιασμού, δύο εκ των οποίων αντιμετωπίζουν ποινή καθώς δημοσίευσαν φωτογραφίες του θύματος στο Twitter, ενώ αναζητούνται οι υπόλοιποι άνδρες που συμμετείχαν στο αποτρόπαιο έγκλημα.

Στο μεταξύ, ειδική τηλεφωνική γραμμή που δημιουργήθηκε μετά το περιστατικό, έχει ήδη συγκεντρώσει 600 κλήσεις σχετικά με τους δράστες.

Η 16χρονη, η οποία φοβάται για τη ζωή της, δήλωσε στους αστυνομικούς ότι είχε επισκεφθεί το σπίτι του φίλου της το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου στο Ρίο Ντε Τζανέιρο. Κατέθεσε ότι θυμάται να μένει μόνη μαζί του και ότι ξύπνησε το επόμενο πρωί γυμνή σε ένα άλλο κτίριο μαζί με πολλούς γυμνούς άνδρες που κρατούσαν όπλα. Στο χρονικό διάστημα από το απόγευμα ως το πρωί, η ανήλικη έχει κενό μνήμης.

Η οικογένειά της δήλωσε πως το θύμα επέστρεψε στο σπίτι της φορώντας ανδρικά ρούχα, αλλά δεν είπε τίποτα στους γονείς της για την επίθεση.

Ωστόσο, δύο ημέρες αργότερα δύο άνδρες ανήρτησαν βίντεο στο Διαδίκτυο που την κατέγραφε γυμνή και ημιλιπόθυμη, ενώ ένας τρίτος άνδρας δημοσίευσε φωτογραφία με τον ίδιο δίπλα στα γεννητικά όργανα της 16χρονης.

Πέρα από το φρικτό της υπόθεσης, ανατριχιαστικό είναι το γεγονός ότι η φωτογραφία συγκέντρωσε περισσότερα από 500 «likes», πριν αποσυρθεί από το Twitter.

Σύμφωνα με τη γιαγιά της ανήλικης, ο ομαδικός της βιασμός σημειώθηκε για εκδίκηση από τον ίδιο της τον φίλο, καθώς πίστευε ότι η φίλη του τον είχε απατήσει.

Η υπόθεση έχει προκαλέσει σάλο στη Βραζιλία με τους πολίτες να απαιτούν αυστηρότερα μέτρα για την ασφάλεια των γυναικών, με αποτέλεσμα η κυβέρνηση να συγκαλεί έκτακτη συνεδρίαση για τη δημόσια ασφάλεια και τα μέτρα προστασίας των γυναικών.

Ο μεταβατικός πρόεδρος, Μισέλ Τέμερ, δήλωσε πως θα δημιουργηθεί ένα ειδικό τμήμα στην αστυνομία σχετικά με την υπόθεση, τονίζοντας πως είναι παράλογο στον 21ο αιώνα να «πρέπει να ζούμε με τόσο βάρβαρα εγκλήματα όπως αυτό».

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση