HomeΣΠΟΡKιάσσος: «Θέλω να συνεχίσω για μια ακόμη χρονιά στον ΟΦΗ»

Kιάσσος: «Θέλω να συνεχίσω για μια ακόμη χρονιά στον ΟΦΗ»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο Κώστας Κιάσσος επέστρεψε στον ΟΦΗ τον περασμένο Οκτώβριο, χωρίς καν να το επεξεργαστεί. Ο σύλλογος του Ηρακλείου είναι για τον πολύπειρο αμυντικό μέσο μία από τις σημαντικότερες αξίες της ζωής του.

Θέλει να δει την αγαπημένη του ομάδα να επιστρέφει εκεί που ανήκει, ενώ μιλώντας στη SportDay δεν έκρυψε την επιθυμία να προσφέρει της υπηρεσίες του την επόμενη σεζόν στη Football League. Ο ίδιος θεωρεί πως αν γίνουν οι απαραίτητες κινήσεις, ο ΟΦΗ του χρόνου τέτοια εποχή θα πανηγυρίζει την επιστροφή του στη Super League.

Πώς αισθάνεστε για την επίτευξη της ανόδου;

«Τα συναισθήματα είναι πολύ όμορφα, όσο περίεργο και αν ακούγεται, αφού πρόκειται για Γ’ Εθνική. Ηταν πολύ δύσκολο για εμάς να φτάσουμε έως εδώ. Ημασταν 18 βαθμούς πίσω, οι αγωνιστικοί χώροι ήταν πολύ κακοί, δεν ήταν εύκολο για εμάς να αγωνιζόμαστε σε πλαστικά γήπεδα. Ακριβώς επειδή αντιμετωπίσαμε πολλές δυσκολίες, η χαρά και η ευχαρίστηση είναι πολύ μεγάλες».

Πώς πήρατε την απόφαση πριν από λίγους μήνες να επιστρέψετε στον ΟΦΗ, δεδομένων των προβλημάτων που υπήρχαν;

«Για μένα ο ΟΦΗ είναι ένα πολύ σημαντικό κομμάτι της ζωής μου. Οικογένεια, θρησκεία, ΟΦΗ. Αυτές είναι οι τρεις αξίες που με ακολουθούν σε όλη μου τη ζωή. Συνεπώς δεν το σκέφτηκα ούτε για μια στιγμή για να επιστρέψω».

Πώς ήταν η συνεργασία σου αυτούς τους μήνες με τον Νίκο Νιόπλια;

«Ηταν πάρα πολύ καλή η συνεργασία μας. Οταν με έναν άνθρωπο έχεις παίξει μαζί πολλά χρόνια μπάλα, είναι διαφορετικά. Είναι ένας πάρα πολύ καλός προπονητής».

Υπήρχε άγχος στην ομάδα για το ματς με τον Φωστήρα, καθώς ήταν αυτό που έκρινε την άνοδο;

«Δεν φοβηθήκαμε καθόλου, ούτε κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού ούτε πριν. Ξέραμε ότι είμαστε καλύτερη ομάδα και ότι θα κερδίζαμε. Επίσης οι αντίπαλοι δεν μας απείλησαν και δεν βρήκαμε την αντίσταση που περιμέναμε».

Η προσπάθεια που κάνει η διοικούσα επιτροπή φαίνεται πως έχει αποτέλεσμα…

«Αυτοί οι άνθρωποι κάνουν μια πολύ μεγάλη προσπάθεια. Είναι μεγάλη υπόθεση αυτό που κάνουν. Αφησαν τα σπίτια τους και έδωσαν τα λεφτά τους, κάτι που είναι πολύ σημαντικό στους δύσκολους καιρούς που ζούμε. Πίστεψαν σε ένα όραμα, είχαν βάλει ένα μεγάλο στοίχημα και δικαιώθηκαν 100%».

Οταν βρισκόσασταν τόσους βαθμούς πίσω, πιστεύατε πως η ομάδα μπορεί να τερματίσει πρώτη;

«Από την πρώτη ημέρα που ήρθα, πίστευα στην άνοδο. Και όταν πλέον τον Ιανουάριο έγιναν όλες αυτές οι αλλαγές με την έλευση του προπονητή και των παικτών, το πιστεύαμε όλοι. Ζούσαμε γι’ αυτή τη στιγμή».

Ποιο ήταν το «κλειδί» το οποίο έκρινε την άνοδο;

«Η πάρα πολύ καλή δουλειά του προπονητή έπαιξε τον σημαντικότερο ρόλο. Ο Νιόπλιας άλλαξε όλο το προπονητικό πρόγραμμα. Αρχίσαμε να έχουμε διάρκεια και καλή απόδοση. Γίναμε μια καλή παρέα και αγωνιζόμασταν όλοι σαν μια γροθιά μέσα στο γήπεδο. Ολα αυτά συντέλεσαν για να πετύχουμε τον στόχο μας».

Ο κόσμος σας στήριξε όλη τη διάρκεια της χρονιάς…

«Ο,τι και να πεις γι’ αυτόν τον κόσμο είναι λίγο. Φέτος με την ατμόσφαιρα που δημιούργησαν με γύρισαν πολλά χρόνια πίσω. Δεν έχει σημασία που ήμασταν στη Γ’ Εθνική, ο κόσμος ήταν συγκλονιστικός. Είμαστε περήφανοι, ακόμα και αν στην άλλη άκρη της Ελλάδας μάς στηρίζουν και 100 άτομα, είναι μεγάλη υπόθεση».

Πόσο εύκολο είναι να επιτρέψει ο ΟΦΗ στη Super League;

«Αν γίνουν πολύ ώριμες κινήσεις και πραγματοποιηθούν σταθερά βήματα, ο ΟΦΗ θα επιστρέψει σίγουρα, δεν το συζητάμε. Είναι θέμα προπονητή να καταφέρει η ομάδα να πανηγυρίσει ακόμα μία άνοδο. Θεωρώ ότι ο Νίκος Νιόπλιας θα παραμείνει και αν έχουμε όλα τα εχέγγυα, μπορούμε να τα καταφέρουμε».

Θα συνεχίσετε και του χρόνου;

«Θα κάνω πρώτα μια συζήτηση με τη διοίκηση. Εγώ θέλω να συνεχίσω και την επόμενη χρονιά. Μετά τη συζήτηση που θα έχω, θα πάρω κάποιες αποφάσεις».

Απο όλα αυτά που έχετε ζήσει φορώντας τη φανέλα του ΟΦΗ για 11 χρόνια, ποια θα είναι η στιγμή που θα ξεχωρίζατε;

«Με αυτή την ομάδα έχω ζήσει τεράστιες χαρές και πολλές επιτυχίες. Και οι τέσσερις φορές που αγωνίστηκα στον ΟΦΗ θεωρούνται επιτυχημένες. Κερδίσαμε σε μπαράζ, βγήκαμε Ευρώπη… Θα ήταν αδικία να μιλήσω μόνο για κάποια στιγμή. Το συνολικό πακέτο που μου έχει δώσει ο ΟΦΗ είναι πολύ δυνατό και δεν μπορώ να ξεχωρίσω κάτι από όλα όσα έχω ζήσει».

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση