HomeΚΡΗΤΗPsiloritis Race: Εκεί που η Άθληση σμίγει με την Κρητική διατροφή!

Psiloritis Race: Εκεί που η Άθληση σμίγει με την Κρητική διατροφή!

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Αθλητές από 13 χώρες (Αμερική, Νέα Ζηλανδία, Ισραήλ, Γερμανία, Αγγλία, Πολωνία, Μαρόκο, Αυστρία, Γαλλία, Ιταλία, Ρωσία, Κύπρος και Ελλάδα) θα ζήσουν από κοντά την κρητική φιλοξενία και τον πολιτισμό μέσα από την παραδοσιακή κρητική διατροφή συνδυάζοντας την άθληση με τον υγιεινό τρόπο ζωής!

Σε δύο μέρες ο φιλόξενος και αγέρωχος Ψηλορείτης, θα φιλοξενήσει στα άγρια τοπία του αθλητές από όλο τον κόσμο που θα βρεθούν στην Κρήτη για να ζήσουν μια ανυπέρβλητη εμπειρία που συνδυάζει τις κλασικές αξίες του αθλητισμού με το φυσικό τοπίο και την ομορφιά της ορεινής Κρήτης, δένοντας αρμονικά με τον αυθεντικό πολιτισμό των ορεσίβιων κατοίκων που μεταξύ άλλων διατηρούν το θησαυρό της κρητικής γης σε μια κουζίνα που έχει καταξιωθεί διεθνώς για την προσφορά της στην υγεία και την ευημερία, όσων την τηρούν.

Για του λόγου το αληθές, η Δρ. Ειρήνη Β. Θεοδωράκη η οποία είναι Κλινική Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, MSc, PhD και Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών ανέφερε σχετικά:

«Η λογική και τα χαρακτηριστικά της Κρητικής δίαιτας θα μπορούσαν να καλύψουν τις διατροφικές απαιτήσεις των αθλητών. Η Κρητική δίαιτα είναι εξ’ ορισμού ένα διατροφικό πρότυπο μέτριας περιεκτικότητας σε υδατάνθρακες, και μάλιστα σε σύνθετους και μη επεξεργασμένους, ενώ η κατανάλωση κυρίως λευκού κρέατος και οσπρίων βοηθά στην πρόσληψη πρωτεϊνών χωρίς την ταυτόχρονη υψηλή πρόσληψη κορεσμένου λίπους.

priloritis race2

Επιστέγασμα των προσπαθειών ολόκληρου του νησιού για ανάδειξη του διατροφικού πολιτισμικού πλούτου, αποτελεί το έργο της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης της Περιφέρειας Κρήτης, Ο Πρόεδρος και Περιφερειακός Σύμβουλος Π.Ε. Ρεθύμνης, Μανόλης Χνάρης, χαιρετίζει τη διοργάνωση των Διεθνών Ορεινών Αγώνων Ψηλορείτη με τη δική του συμβολή:

Οι Διεθνείς Ορεινοί Αγώνες «Psiloritis Race» έχει γίνει πλέον θεσμός. Είναι μία αθλητική συνάντηση, η οποία προάγει τη σωματική άσκηση & την αντοχή του αθλητή, δίνοντας του παράλληλα την ευκαιρία να γνωρίσει τη φυσική ομορφιά του Ψηλορείτη. Έρχεται πιο κοντά στην κρητική γη, η οποία παράγει πληθώρα ποιοτικών προϊόντων,  που συνθέτουν τη μοναδικότητα της Κρητικής Διατροφής , με τις ευεργετικές ιδιότητες για την ανθρώπινη υγεία.

Οι 7οι Διεθνείς Ορεινοί Αγώνες Ψηλορείτη «Psiloritis Race»  στις 29 Μαΐου 2016 συνδιοργανώνονται  με την Περιφέρεια Κρήτης, την Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνου, την υποστήριξη των δήμων Ρεθύμνου Αμαρίου Ανωγείων και σε συνεργασία με Αθλητικούς και Πολιτιστικούς Συλλόγους Κρήτης, των οποίων η εθελοντική προσφορά σε όλα τα στάδια και τους τομείς διεξαγωγής των αγώνων είναι καταλυτική.

 Το πρόγραμμα του διημέρου

  • Σάββατο 28 Μαΐου 2016

11:00-13:00             ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΑΘΛΗΤΩΝ (ΛΥΚΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΔΩΝ)

17:30-19:00             ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΑΘΛΗΤΩΝ

19:00-20:00             ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΑΘΛΗΤΩΝ (ΛΥΚΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΔΩΝ)

20:00-20:30             ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΓΩΝΑ-ΒΡΑΒΕΥΣΗ

20:30-21:30             PASTA PARTY

21:00-22:00             ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΙ ΚΡΗΤΙΚΟΙ ΧΟΡΟΙ

Όλες οι δραστηριότητες του Σαββάτου θα έχουν ως ορμητήριο και χώρο διεξαγωγής το Γραφείο Πληροφοριών στην οδό Ελευθερίου Βενιζέλου 89, στο ενετικό λιμάνι και την πλατεία απέναντι από το Λύκειο Ελληνίδων στο Ρέθυμνο.

  • Κυριακή 29 Μαΐου 2016

05:00                      ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟΥ ΑΠΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΡΕΘΥΜΝΟΥ

07:30                      ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟΥ ΑΠΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΡΕΘΥΜΝΟΥ (ΓΙΑ ΕΚΚΙΝΗΣΗ 8.5χμ)

07:30                      ΕΚΚΙΝΗΣΗ ΑΘΛΗΤΩΝ 35 χμ  ΑΠΟ ΟΡΟΠΕΔΙΟ NIΔΑΣ(ANΩΓΕΙΑ)

09:00                      ΕΚΚΙΝΗΣΗ ΑΓΩΝΑ 8,5 χμ ΑΠΟ ΠΛΑΤΑΝΙΑ ΑΜΑΡΙΟΥ

09:00                      ΕΚΚΙΝΗΣΗ ΑΓΩΝΑ  ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΒΑΔΗΝ 8,5 χμ ΑΠΟ ΠΛΑΤΑΝΙΑ ΑΜΑΡΙΟΥ

09:15                      ΕΚΚΙΝΗΣΗ  ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ 2 χμ ΑΠΟ ΘΕΣΗ ΚΑΛΟΤΑΣ (ΦΟΥΡΦΟΥΡΑ)

09:30                      ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ ΑΘΛΗΤΩΝ 2 χμ (ΚΟΥΡΟΥΤΕΣ)

09:45                      ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ ΑΘΛΗΤΩΝ 8,5 χμ (ΚΟΥΡΟΥΤΕΣ)

10:30                      AΦΙΞΗ ΠΡΩΤΟΥ ΑΘΛΗΤΗ 35 χμ (ΚΟΥΡΟΥΤΕΣ)

13:00                      ΑΠΟΝΟΜΕΣ ΑΘΛΗΤΩΝ (ΚΟΥΡΟΥΤΕΣ)

13:30                      TEΛΕΤΗ ΛΗΞΗΣ

14:00                      ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥ ΑΘΛΗΤΗ 35 χμ

14:00                      ΓΕΥΜΑ ΑΘΛΗΤΩΝ (ΚΟΥΡΟΥΤΕΣ)

16:00                      ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟΥ (ΚΟΥΡΟΥΤΕΣ)

Διαφήμιση
Διαφήμιση