HomeΣΠΟΡΠΑΟΚ – Πανιώνιος 2-0

ΠΑΟΚ – Πανιώνιος 2-0

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Στέφανο Αθανασιάδη, ο ΠΑΟΚ επικράτησε με 2-0 του αποδεκατισμένου Πανιωνίου και παρέμεινε στην κορυφή της ειδικής βαθμολογίας των πλέι οφ.

H εικόνα του αγώνα
Η επιστροφή του Μιγκέλ Βίτορ στην αγωνιστική δράση έδωσε την ευκαιρία στον Βλάνταν Ίβιτς να ξεκουράσει τον Γιώργο Τζαβέλλα, τοποθετώντας τον Πορτογάλο αμυντικό στο πλευρό του Στέλιου Μαλεζά. Παράλληλα, ο Γιάννης Σκόνδρας αντικατέστησε τον Στέλιο Κίτσιου στο δεξί άκρο. Από την άλλη πλευρά, ο Μαρίνος Ουζουνίδης, εξαιτίας των πολλών απουσιών, «αναγκάστηκε» να αναπροσαρμόσει τα πλάνα του, αλλάζοντας τα 7/11 της ενδεκάδας σε σχέση με το προηγούμενο παιχνίδι των δύο ομάδων.

Οι δύο ομάδες μπήκαν με διάθεση στον αγωνιστικό χώρο, αφού μόλις στο 18ο δευτερόλεπτο ο Γιώργος Μασούρας έχασε την πρώτη καλή στιγμή για τον Πανιώνιο, ενώ ο Στέφανος Αθανασιάδης στο 3′ έστειλε την μπάλα στη συμβολή των δοκών του Νίκου Παπαδόπουλου. Ο ΠΑΟΚ ανέλαβε τα ηνία του αγώνα και πίεσε για το πολυπόθητο γκολ. Τελικά, η προσπάθεια απέδωσε καρπούς αφού στο 14ο λεπτό ο Αθανασιάδης άνοιξε το σκορ με πλασέ προ κενής εστίας, ύστερα από γύρισμα του Γκόικο Τσίμιροτ. Οι παίκτες του Ίβιτς διατήρησαν τον έλεγχο του παιχνιδιού και στο 25′ ο Κλάους, με το δεύτερο προσωπικό γκολ του, έδωσε ξεκάθαρο προβάδισμα στον «Δικέφαλο».

Οι φιλοξενούμενοι, λόγω και των πολλών απουσιών, έδειχναν ανίκανοι να ακολουθήσουν το ρυθμό των «ασπρόμαυρων», οι οποίοι «σφυροκοπούσαν» τα αντίπαλα καρέ. Μοναδική αξιόλογη στιγμή για την ομάδα του Ουζουνίδη μία κεφαλιά του Νίκου Καθάριου στο 33′. Αντίθετα, ο ΠΑΟΚ έφθασε μία «ανάσα» από το 3-0 στο 41′, αλλά το πλασέ του Ρόμπερτ Μακ πέρασε ελάχιστα έξω από το αριστερό δοκάρι του Παπαδόπουλου.

Εν αντιθέσει με το πρώτο, οι δύο ομάδες μπήκαν πιο… μουδιασμένα στο δεύτερο μέρος. Ο ΠΑΟΚ επέλεξε -λογικά- να διαχειριστεί το υπέρ του προβάδισμα, ενώ ο Πανιώνιος αναζητούσε (μάταια) κενούς χώρους προς την αντίπαλη εστία. Μετά το 60′, ο ΠΑΟΚ ανέβασε την απόδοσή του και έχασε μία τεράστια ευκαιρία με τον Μακ, αλλά γι’ ακόμα μία φορά ο Παπαδόπουλος αρνήθηκε το γκολ στο τετ α τετ με τον Σλοβάκο.

Από την άλλη πλευρά, οι «κυανέρυθροι» προσπάθησαν να απειλήσουν με σουτ εκτός περιοχής, έχοντας μία καλή στιγμή με τον Κενάν Μπαργκάν στο 65′, αλλά ο Παναγιώτης Γλύκος έδειξε τα ρεφλέξ του κι αποσόβησε τον κίνδυνο. Οι αρκετές αλλαγές έριξαν σημαντικά το ρυθμό του αγώνα, με αποτέλεσμα στα τελευταία λεπτά να μην προκύψει κάποια σημαντική φάση. Το τελικό σφύριγμα βρήκε τον ΠΑΟΚ να πετυχαίνει την τρίτη νίκη στα τέσσερα ματς των πλέι οφ, παραμένοντας στην κορυφή της ειδικής βαθμολογίας.

MVP
Ο Στέφανος Αθανασιάδης, στο διάστημα που βρίσκεται ο Βλάνταν Ίβιτς στην τεχνική ηγεσία του ΠΑΟΚ, έχει βρει τον παλιό καλό εαυτό του. Ο Έλληνας επιθετικός δείχνει μεταμορφωμένος προς το καλύτερο, παίζοντας καταλυτικό ρόλο στην εξαιρετική πορεία του «Δικεφάλου» στα πλέι οφ. Εκτός από τα δύο γκολ, ο «Κλάους» βοήθησε πολύ στον τομέα της ανάπτυξης, έχοντας ενεργή συμμετοχή στις περισσότερες ευκαιρίες των γηπεδούχων στο πρώτο μέρος.

Αδύναμος κρίκος
Θα ήταν άδικο, ελέω των απουσιών, να κάνουμε κριτική στην αμυντική λειτουργία του Πανιωνίου. Παρόλα αυτά, αν έπρεπε να ξεχωρίσουμε κάποιον -για αρνητικό λόγο- θα ήταν ο Στέλιος Ποζατζίδης. Ο νεαρός μπακ αντιμετώπισε σημαντικές δυσκολίες απέναντι στον ταχύτατο Γκάρι Ροντρίγκες, ειδικά στο πρώτο μέρος, δεχόμενος διαρκώς επιθέσεις από την αριστερή πλευρά.

Σχόλιο
Ο ΠΑΟΚ συνέχισε τις θετικές και πειστικές εμφανίσεις που πραγματοποιεί κατά τη διάρκεια των πλέι οφ. Η ομάδα του Βλάνταν Ίβιτς εκμεταλλεύτηκε τις σημαντικές απουσίες του Πανιωνίου, επέβαλλε από τα πρώτα λεπτά το παιχνίδι της και έφθασε σε μία εύκολη νίκη που τη διατηρεί σε τροχιά Champions League.

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ
ΠΑΟΚ: Γλύκος, Σκόνδρας, Μαλεζάς (64′ Χατζηησαΐας), Βίτορ, Λέοβατς, Τζιόλης, Τσίμιροτ, Πέλκας, Ροντρίγκες (72′ Κοροβέσης), Μακ, Αθανασιάδης (46′ Μπερμπάτοφ).

Πανιώνιος: Παπαδόπουλος, Ποζατζίδης, Πατσατζόγλου, Ρισβάνης (82′ Κ. Βλάχος), Αργυρόπουλος, Σιώπης (66′ Μπλέτσος), Κόρμπος, Μασούρας (80′ Πινιώτης), Βιγιάλμπα, Καθάριος, Μπαργκάν.

Διαφήμιση
Διαφήμιση