HomeΚΡΗΤΗΑρχίζει εργασίες στο κονάκι «Σαμί Μπέη» η Εφορεία Νεωτέρων Μνημείων

Αρχίζει εργασίες στο κονάκι «Σαμί Μπέη» η Εφορεία Νεωτέρων Μνημείων

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Εργασίες στο κονάκι «Σαμί Μπέη» ένα από τα αρχοντικά του κληροδοτήματος Τρανταλλίδη ξεκινά και επίσημα αύριο η Εφορεία Νεωτέρων Μνημείων.

Η υπόθεση του Τρανταλλίδειου είχε προκαλέσει πλήθος αντιδράσεων για τον τρόπο με τον οποίο θα έπρεπε να αντιμετωπιστεί η επικινδυνότητα του οικοδομήματος, χωρίς να χρειαστεί η κατεδάφισή του και να χάσει η πόλη του Ηρακλείου άλλο ένα στοιχείο της αρχιτεκτονικής της κληρονομιάς και της ιστορίας της.

Γεγονός είναι πάντως ότι αύριο Παρασκευή ξεκινούν εργασίες από την Εφορεία Νεωτέρων Μνημείων στο αρχοντικό «Σαμί Μπέη» στην οδό Ιδομενέως.

Ζητήθηκε μάλιστα η συνδρομή του Δήμου Ηρακλείου προκειμένου να διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων, απαιτούμενη διαδικασία για την ασφάλεια των διερχόμενων.

Η ανακοίνωση του Τμήματος Κυκλοφορίας και Συγκοινωνίας

Στη σχετική ανακοίνωση του Τμήματος Κυκλοφορίας και Συγκοινωνίας του δήμου Ηρακλείου επισημαίνεται χαρακτηριστικά ότι:

«…στα πλαίσια εργασιών της Υπηρεσίας Νεωτέρων Μνημείων στο αρχοντικό ΄΄Σαμί Μπέη΄΄ επί της οδού Ιδομενέως 17, θα προχωρήσουμε στην προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων.

Πιο συγκεκριμένα, θα διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στο τμήμα της οδού Ιδομενέως από την συμβολή της με την οδό Μεραμβέλλου έως την συμβολή της με την οδό Μαλικούτη.

Η προσωρνή διακοπή οχημάτων θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή από τις 7 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι.

Παρακαλούνται οι οδηγοί να συμβουλεύονται τις σημάνσεις που θα καθορίζουν τις πορείες των οχημάτων.

Η δημοτική αρχή ζητά την κατανόηση των δημοτών, λόγω της αναγκαιότητας των παραπάνω εργασιών».

Τι είπε ο Γ. Αναστασάκης στο cretapost

Το cretapost επικοινώνησε για το ζήτημα με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων κ. Γιάννη Αναστασάκη, ο οποίος διευκρίνισε ότι η μοναδική εμπλοκή του Δήμου Ηρακλείου στις επικείμενες εργασίες είναι η διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων γύρω από το χώρο του αρχοντικού.

«Δεν γνωρίζουμε σε ποιες εργασίες θα προχωρήσει η Εφορεία Νεοτέρων Μνημείων, διότι ο δήμος Ηρακλείου δεν έχει πια καμία εμπλοκή στην υπόθεση του κτιρίου αυτού. Ζητήθηκε από μας να διακόψουμε την κυκλοφορία στο σημείο και αυτό κάνουμε», είπε χαρακτηριστικά.

Διαφήμιση
Διαφήμιση