HomeΚΡΗΤΗΤα Χανιά τιμούν τον Μίκη Θεοδωράκη – Στο νησί ο σπουδαίος συνθέτης

Τα Χανιά τιμούν τον Μίκη Θεοδωράκη – Στο νησί ο σπουδαίος συνθέτης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στην Κρήτη θα βρεθεί αρχές Ιουνίου ο Μίκης Θεοδωράκης με τον Παγκρήτιο Σύλλογο Φίλων «Μ. Θεοδωράκης» να ετοιμάζουν εκδηλώσεις προς την μνήμη του.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του Συλλόγου:

Στις 4 και 5 του Ιούνη,  υποδεχόμαστε και τιμούμε τον Μίκη Θεοδωράκη στα Χανιά.  Κατά την εδώ παραμονή του, ο Μίκης Θεοδωράκης θα επισκεφτεί τους αφιερωμένους σ’ αυτόν χώρους και θα συμμετέχει στις εκδηλώσεις προς τιμήν του.

Το Σάββατο το πρωί 4/6 θα επισκεφθεί το πατρικό του σπίτι στο Γαλατά, το οποίο γίνεται Μουσείο από το Δήμο Χανίων.  Το απόγευμα θα επισκεφτεί το νέο δημιουργούμενο -από το Δήμο Χανίων- Πολιτιστικό Κέντρο και κλειστό Θέατρο (παλαιό τελωνείο) στο παλιό λιμάνι Χανίων και στην συνέχεια στις 6.30’μμ το ΚΑΜ όπου θα πραγματοποιηθεί επίσημη εκδήλωση, στην οποία θα του απονεμηθούν τιμές:

από το Δήμο Χανίων, όπου θα του επιδοθούν οι αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων για την ονοματοδοσία του νέου Πολιτιστικού Κέντρου «Μίκης Θεοδωράκης» και την αναγόρευσή του σε επίτιμο δημότη Χανίων.

Από το Πολυτεχνείο Κρήτης, το οποίο θα απονείμει στο Μίκη Θεοδωράκη, την ανώτατη τιμή που απονέμει το Ίδρυμα, το χρυσό μετάλλιο του Πολυτεχνείου.

Την Κυριακή 4/6 το βράδυ στις 8μμ, ο Δήμος Αποκορώνου θα υποδεχθεί τον Μίκη Θεοδωράκη στο ανοιχτό «θέατρο Μίκης Θεοδωράκης» στο Εμπρόσνερο και θα του επιδοθεί η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την αναγόρευσή του σε επίτιμο δημότη Αποκορώνου, με το κλειδί του Δήμου. Θα ακολουθήσει συναυλία με τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη με το Μουσικό Σύνολο Βάμος.

Διαφήμιση
Διαφήμιση