HomeΟΙΚΟΝΟΜΙΑΦρένο από ΔΝΤ: Δεν βάζουμε χρήματα, θέλουμε κι άλλες διαπραγματεύσεις

Φρένο από ΔΝΤ: Δεν βάζουμε χρήματα, θέλουμε κι άλλες διαπραγματεύσεις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Αν και τα ξημερώματα της Τετάρτης, μετά από το Eurogroup, ο Γερούν Ντάισελμπλουμ ανακοίνωσε σε σχεδόν πανηγυρικό τόνο την παραμονή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα, το Ταμείο βάζει «φρένο».

Υψηλόβαθμος αξιωματούχος του ΔΝΤ δήλωσε ότι το Ταμείο δεν είναι έτοιμο να προσθέσει κεφάλαια στο ελληνικό πρόγραμμα, ως έχουν τα πράγματα αυτή τη στιγμή, όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων. «Ελπίζουμε να καταλήξουμε στις διαπραγματεύσεις για το ελληνικό χρέος και το πρόγραμμα έως το τέλος του χρόνου», πρόσθεσε ο ίδιος, προκειμένου όπως είπε να δοθούν «φρέσκα» χρήματα.

Ο ίδιος τόνισε ότι πρέπει να γίνουν περισσότερες διαπραγματεύσεις για την ελάφρυνση χρέους, μεταξύ Ταμείου και Ευρώπης, προσθέτοντας ότι το ΔΝΤ δεν μπορεί να δεσμευθεί για νέα χρηματοδότηση, αν ο στόχος για το πρωτογενές πλεόνασμα δεν είναι 1,5% του ΑΕΠ ή χαμηλότερος, όπως αναφέρει η Wall Street Journal. «Η Ευρώπη δεν έδωσε ακόμη συγκεκριμένα μέτρα για την ελάφρυνση χρέους», τόνισε ακόμη και πρόσθεσε ότι το Ταμείο πρέπει να έχει σαφές, λεπτομερές πλάνο αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους, πριν εγκρίνει το πρόγραμμα.

«Αν η Ελλάδα εφαρμόσει το πρόγραμμα, θα πάρει ελάφρυνση χρέος, αν δεν το κάνει, όχι», τόνισε. Ακόμη, ο ίδιος εξέφρασε την επιθυμία του Ταμείου να έχει τη δυνατότητα να εξετάζει το ελληνικό δάνειο χρόνο με το χρόνο.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση