HomeΚΡΗΤΗΣυνεχίζονται τα προβλήματα στην έκδοση βίζας για Ρώσους τουρίστες

Συνεχίζονται τα προβλήματα στην έκδοση βίζας για Ρώσους τουρίστες

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με επίκαιρη ερώτηση του προς το αρμόδιο Υπουργείο Εξωτερικών, ο γραμματέας της Κ.Ο. Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ και Βουλευτής Ηρακλείου, κ. Βασίλης Κεγκέρογλου ζητά εύρεση λύσης στα συνεχιζόμενα προβλήματα στην έκδοση βίζας για Ρώσους τουρίστες.

Αναλυτικά το κείμενο της επίκαιρης ερώτησης έχει ως εξής:

Παρά τις δεσμεύσεις σας ότι η έγκαιρη έκδοση θεωρήσεων σε Ρώσους πολίτες αποτελεί μείζον στόχο του Υπουργείου Εξωτερικών και παρά τις εξαγγελίες σας για εφαρμογή συστηματικού σχεδίου με στόχο την ενίσχυση των προξενικών  αρχών μας όχι μόνο στη Ρωσία αλλά και σε άλλες χώρες (σχετική ερώτηση μου 1829/10-12-15,η οποία συζητήθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής στις 06-05-16)  τα προβλήματα παραμένουν άλυτα.

Οι καθυστερήσεις που παρατηρούνται στην έκδοση θεωρήσεων οδηγούν σε συλλήβδην ακυρώσεις κρατήσεων ακόμη και σε ολική ακύρωση Guarantee συμβολαίων, σύμφωνα με τους τουριστικούς πράκτορες.

Επιχειρηματίες του τουρισμού επισημαίνουν πως το θέμα αφορά στην λάθος εκτίμηση που έγινε από πλευράς της ελληνικής κυβέρνησης για το μέγεθος της ευκαιρίας που προέκυπτε για τον ελληνικό τουρισμό, εξαιτίας των γεωπολιτικών εξελίξεων από τις οποίες τέθηκαν εκτός αγοράς η Αίγυπτος και η Τουρκία για τις φετινές διακοπές των Ρώσων και είναι χαρακτηριστικό πως δεν είχε γίνει πρακτικά τίποτε μέχρι τον Δεκέμβριο 2015 για να αξιοποιηθεί το γεγονός ότι το 2016 είχε χαρακτηριστεί «έτος Ελλάδας» για τη Ρωσία και «έτος Ρωσίας» για την Ελλάδα.

Ακόμα και το Ελληνορωσικό Τουριστικό Φόρουμ, όπως υποστηρίζουν, παρότι κινείται στη σωστή κατεύθυνση, εντούτοις έγινε σε λάθος χρόνο.

Επειδή το επόμενο διάστημα πρέπει να αποφύγουμε περαιτέρω ζημιά

Ερωτάστε κ. Υπουργέ

Τι προτίθεστε να πράξετε  ώστε να αποκατασταθεί άμεσα, ο ρυθμός έκδοσης τουριστικής βίζας για Ρώσους πολίτες που επιθυμούν να επισκεφθούν τη χώρα μας;

Η συζήτηση της παραπάνω επίκαιρης ερώτησης στην Ολομέλεια της Βουλής, προγραμματίζεται για την προσεχή Παρασκευή 27-05-2016.

Διαφήμιση
Διαφήμιση