HomeΣΠΟΡ3η αγωνιστική Πλέι οφ Superleague : Σπουδαίες Νίκες για ΠΑΟ και ΠΑΟΚ.

3η αγωνιστική Πλέι οφ Superleague : Σπουδαίες Νίκες για ΠΑΟ και ΠΑΟΚ.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

fasoylakis

 

 

 

Tου Ευθύμη Φασουλάκη

 

Σήμερα Τετάρτη 23/5 , διεξήχθησαν οι αναμετρήσεις για την 3η αγωνιστική των πλέι οφ της Σούπερλιγκ . Πρόκειται για τα παιχνίδια Πανιώνιος-ΠΑΟΚ και το αθηναϊκό ντέρμπι ανάμεσα στον Παναθηναικό και την ΑΕΚ.

Και οι δύο αναμετρήσεις ήταν αμφίρροπες και χωρίς ξεκάθαρο φαβορί αν και ο Δικέφαλος του Βορρά και οι Πράσινοι είχαν ελαφρύ προβάδισμα.

Στην Νέα Σμύρνη , ο ΠΑΟΚ , συνέχισε την πολύ καλή του πορεία σε αυτό το μίνι πρωτάθλημα , επικρατώντας του Πανιώνιου με 2-0 και παρέμεινε έτσι στην πρώτη θέση της βαθμολογίας. Τα γκολ για τον ΠΑΟΚ πέτυχαν , ο Αθανασιάδης στο 27ο και ο Μακ στο 77ο λεπτό.

O ΠΑΟΚ ξεκίνησε δυναμικά τον αγώνα και επιδόθηκε σε έναν επιθετικό μονόλογο έως το 1-0 του Κλάους , χάνοντας και άλλες ευκαιρίες νωρίτερα με Κλάους και Πέλκα με τον Πανιώνιο να αντιπαρατάσσει ως τότε μόνο μια ευκαιρία του Ανσαριφάρντ.

Στη συνέχεια οι Κυανέρυθροι ανέβασαν ρυθμούς αλλά το 1-0 παρέμεινε ως σκορ ημιχρόνου. Στην επανάληψη , παρά την απουσία του Μπακασέτα και την αναγκαστική αλλαγή του Ανσαριφάρντ  , ο Πανιώνιος ανέλαβε την πρωτοβουλία των κινήσεων και έχασε 3 σπουδαίες ευκαιρίες με Μπαργκάν και Καραμάνο .

Όμως ο ΠΑΟΚ ήταν αυτός που έφτασε στο γκολ με τον Μακ , πετυχαίνοντας το 2-0 και κλειδώνοντας το ματς. Από κει και μετά τίποτα δεν άλλαξε αφού ο Οικονόμου έχασε την ευκαιρία να μειώσει σε 2-1 και να δώσει ενδιαφέρον στον αγώνα χάνοντας πέναλτι στο 88 .

Έτσι το 2-0 ήταν το τελικό σκορ του αγώνα . Ο Πανιώνιος έμεινε στον 1 βαθμό και έτσι , δύσκολα θα διεκδικήσει κάτι στις υπόλοιπες αγωνιστικές αν και παρόλα αυτά αποδίδει πολύ καλό ποδόσφαιρο και πέφτει αξιοπρεπώς .

Από την άλλη ο ΠΑΟΚ παραμένει στην πρώτη θέση των πλέι οφ , έχοντας 2 από τα 3 παιχνίδια που απομένουν στο γήπεδό του και έτσι θεωρείται πλέον φαβορί για την πρώτη θέση.

Στην Λεωφόρο , ο ΠΑΟ συνέτριψε την ΑΕΚ με 3-0 και εξακολουθεί να ισοβαθμεί στην πρώτη θέση με τον ΠΑΟΚ αν και υστερεί στην ισοβαθμία . Τα γκολ του αγώνα πέτυχαν οι Λουντ στο 12ο λεπτό , Μπεργκ στο 30ο και Κλωναρίδης στο 89ο λεπτό .

Το πρώτο ημίχρονο ήταν φτωχό σε φάσεις , με τον Παναθηναϊκό να σκοράρει ουσιαστικά όποτε δημιουργούσε φάση .  Έτσι οι 2 ευκαιρίες του έφεραν το 2-0 που ήταν σκορ ημιχρόνου .

Στο δεύτερο ημίχρονο , η ΑΕΚ εξακολουθούσε να μην είναι απειλητική και  ο Παναθηναϊκός έκανε συντήρηση δυνάμεων . Λίγο μετά την είσοδο του στον αγώνα , ο Κλωναρίδης εξέθεσε τον προπονητή του που δεν τον χρησιμοποιεί πολύ σκοράροντας για το 3-0 που ήταν το τελικό σκορ.

Η ΑΕΚ , έμεινε από δυνάμεις λόγω της υπερπροσπάθειας στον τελικό του Κυπέλλου αλλά και το ματς με τον Πανιώνιο και ήταν μοιραίο να χάσει εύκολα σήμερα. Όμως έχει την ευκαιρία την Τετάρτη που υποδέχεται τον ΠΑΟ στην έδρα της με νίκη ,να καλύψει το χαμένο έδαφος.

Ο Παναθηναϊκός ,ναι μεν διατηρήθηκε στην κορυφή , αλλά έχει να αγωνιστεί σε Τούμπα και ΟΑΚΑ όποτε πρέπει να συνεχίσει να αποδίδει ωραίο ποδόσφαιρο όπως σήμερα για να έχει ελπίδες για την πρώτη θέση.

Τίποτα λοιπόν δεν έχει κριθεί ακόμα στα πλέι οφ και περιμένουμε 6 συγκλονιστικές ακόμα αναμετρήσεις που θα κρίνουν τα πάντα.

Διαφήμιση
Διαφήμιση