HomeΚΟΣΜΟΣΗ Ρωσία ξεκινά πρόγραμμα στρατιωτικής εκπαίδευσης 10χρονων παιδιών

Η Ρωσία ξεκινά πρόγραμμα στρατιωτικής εκπαίδευσης 10χρονων παιδιών

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στην έγκριση ενός ιδιαίτερα αμφιλεγόμενου προγράμματος προχώρησε το υπουργείο Εθνικής Άμυνας της Ρωσίας, καθώς 10χρονα παιδιά θα περνούν από στρατιωτική εκπαίδευση.

Το «εκπαιδευτικό» πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί από την οργάνωση «Υoung Army», η οποία δρούσε κατά την περίοδο της Σοβιετικής Ένωσης. Τα παιδιά που θα συμμετέχουν αναμένεται να διδαχθούν, μεταξύ άλλων να πυροβολούν, να συναρμολογούν όπλα και να πηδούν με αλεξίπτωτα, ενώ θα διδαχθούν και στρατιωτικές στρατηγικές και ιστορία.

Το πρόγραμμα ξεκίνησε πιλοτικά χθες, ενώ από τον Σεπτέμβριο, αναμένεται να επεκταθεί σε όλη τη χώρα.

Το ρωσικό υπουργείο άμυνας υποστήριξε πως το νέο εγχείρημα «θα ικανοποιήσει την απαίτηση για την ενίσχυση του συναισθήματος του πατριωτισμού και της υπηρεσίας στις ανάγκες της χώρας».

Το ηλικιακό όριο των συμμετεχόντων στο πρόγραμμα δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό, αλλά σύμφωνα με τα τοπικά μέσα, θα ξεκινά από την ηλικία των 10 ετών.

Όπως, μάλιστα αποκάλυψαν οι ρωσικές αρχές στην εκπαίδευση θα συμπεριλαμβάνονται και άλλα μαθήματα, ενώ η συμμετοχή των νεαρών Ρώσων θα είναι προαιρετική.

Το πρόγραμμα στρατιωτικής εκπαίδευσης, ωστόσο, φαίνεται πως έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων στη χώρα του Βλάντιμιρ Πούτιν. Συγκεκριμένα, η επικεφαλής του οργανισμού υπέρ των δικαιωμάτων των στρατιωτών, Βαλεντίνα Μελνίκοβα υποστηρίζει πως: «οι προσπάθειες για μετατροπή των παιδιών σε στρατιώτες παραβιάζει τα δικαιώματά τους».

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση