HomeΚΡΗΤΗΣυνεχίζονται οι έρευνες για τον τουρίστα-Ζητήθηκε η συνδρομή ελικοπτέρου

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον τουρίστα-Ζητήθηκε η συνδρομή ελικοπτέρου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Συνεχίζονται οι έρευνες της πυροσβεστικής υπηρεσίας για τον εντοπισμό του 63χρονου Δανού τουρίστα, ο οποίος έχασε τον προσανατολισμό του το απόγευμα του Σαββάτου, ενώ έκανε πεζοπορία στο μονοπάτι Ε4 σε ορεινή περιοχή στο Ασκύφου στα Σφακιά.

Η επιχείρηση της πυροσβεστικής, που ξεκίνησε χθες το απόγευμα, διεκόπη κατά τη διάρκεια της νύχτας, λόγω της επικινδυνότητας της περιοχής και συνεχίστηκε σήμερα νωρίς το πρωί.

Στην περιοχή επιχειρούν τρεις ομάδες, από τον 1ο Πυροσβεστικό Σταθμό Χανίων, της 3ης ΕΜΑΚ και της Πυροσβεστικής Βρυσών, που αποτελούνται από 12 άνδρες και τέσσερα οχήματα.

Παρά τις τόσες ώρες που έχουν περάσει οι πυροσβέστες δεν έχουν ακόμη καταφέρει να τον εντοπίσουν, καθώς ο ίδιος μετακινείται.

Για το λόγο αυτό έχουν ζητήσει τη συνδρομή ελικοπτέρου, προκειμένου να φτάσουν στο σημείο, όπου βρίσκεται ο 63χρονος Δανός.

Υπενθυμίζεται ότι ο τουρίστας έκανε πεζοπορία πάνω στο βουνό, όταν έχασε τον προσανατολισμό του και δε μπορούσε να επιστρέψει πίσω.

Τότε ειδοποίησε τη σύζυγο του, η οποία βρίσκεται κι αυτή μαζί του στην Κρήτη, αλλά δεν τον είχε ακολουθήσει στο βουνό, μέσω της υπηρεσίας έκτακτης ανάγκης 112 κι αυτή με τη σειρά της ειδοποίησε τις αρχές.

Διαφήμιση
Διαφήμιση