HomeΟΙΚΟΝΟΜΙΑΑλεξιάδης: Από την αύξηση του ΕΝΦΙΑ θα επιβαρυνθούν οι 600.000 πιο πλούσιοι Έλληνες

Αλεξιάδης: Από την αύξηση του ΕΝΦΙΑ θα επιβαρυνθούν οι 600.000 πιο πλούσιοι Έλληνες

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Άλλους 100.000 φορολογούμενους πρόσθεσε ο κ. Τρύφωνας Αλεξιάδης στην λίστα όσων θα επιβαρυνθούν από τον αυξημένο ΕΝΦΙΑ που προβλέπει το πολυνομοσχέδιο, ενώ παράλληλα υπολόγισε τους πλούσιους Έλληνες σε 600.000.

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομιών Τρύφωνας Αλεξιάδης με παρέμβασή του την Ολομέλεια της Βουλής είπε ότι «6 εκατ. φορολογούμενοι θα πληρώσουν τον ίδιο ή και μικρότερο ΕΝΦΙΑ.

Αυτοί που θα πληρώσουν επιπλέον ΕΝΦΙΑ είναι 600.000 φορολογούμενοι και δεν νομίζω ότι μέσα στους 600.000 πιο πλούσιους Έλληνες εντοπίζονται καφετζήδες».

Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγες ημέρες ο έτερος αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης είχε υποστηρίξει ότι η επιβάρυνση αφορά περίπου 500.000 φορολογούμενους.

Υποστηρικτικά στον υπουργό τοποθετήθηκε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νεκτάριος Σαντορινιός ο οποίος κάλεσε την αντιπολίτευση να μην δημιουργεί εντυπώσεις αναφορικά με τον φόρο στον καφέ. «Μιας και μιλάμε για καφετζήδες να πούμε ότι η επιβάρυνση είναι 1 με 2 λεπτά στο φλιτζάνι καφέ. Το λέω αυτό για  να μην δημιουργούμε εντυπώσεις».

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση