HomeΚΡΗΤΗΜαγιόρκα και Κρήτη τα περιζήτητα νησιά για τους Γερμανούς

Μαγιόρκα και Κρήτη τα περιζήτητα νησιά για τους Γερμανούς

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μαγιόρκα και Κρήτη είναι τα 2 δημοφιλέστερα νησιά για τις διακοπές των Γερμανών το εφετινό καλοκαίρι, ακόμη κι αν το ποσοστό κρατήσεων εμφανίζεται μειωμένο όσον αφορά τα οργανωμένα πακέτα διακοπών κατά 15% σε σχέση με το 2014.

Επιπλέον, τα ξενοδοχεία έως 3 αστέρων είναι φέτος ακόμη πιο δημοφιλή σε σχέση με το 2015.

Αυτό δείχνει πρόσφατη έρευνα της CHECK24 σχετικά με τις κρατήσεις ταξιδιωτικών πακέτων που πραγματοποίησαν οι Γερμανοί στα νησιά της Ευρώπης από τον Ιανουάριο έως το Μάρτιο κατά τα έτη 2014, 2015 και 2016.

Έτσι, περισσότεροι από τους μισούς Γερμανούς τουρίστες θα κάνουν τις βασικές ετήσιες διακοπές τους στη Μαγιόρκα (39,8%) ή στην Κρήτη (10,5%).

Επιπλέον τα Γκραν Κανάρια έχουν ποσοστό 8,3%, η Φουερτεβεντούρα 7,9%, η Τενερίφη 6,7% και ακολουθούν η Ρόδος (5,3%) και η Ίμπιζα (3,8%).

Η όγδοη θέση ανήκει στη Μαδέρα με μερίδιο κρατήσεων 2,7% στη γερμανική τουριστική αγορά.

Η Κέρκυρα ακολουθεί στην 9η θέση, όπως και τις υπόλοιπες 2 χρονιές ενώ η Lanzarote η οποία δεν κατάφερε να μπει στα 10 δημοφιλέστερα νησιά πέρυσι, φέτος βρίσκεται στη 10η θέση με μερίδιο 2%.

Σύμφωνα με την έρευνα της CHECK24 που παρουσιάζει το tornosnews.gr, το ποσοστό κρατήσεων σε ξενοδοχεία μεσαίας κατηγορίας φέτος εμφανίζεται αυξημένο, με μερίδιο που φτάνει το 68%.

Τα τετράστερα ξενοδοχεία έχουν μικρότερο ποσοστό κρατήσεων σε σχέση με πέρυσι, ενώ τα πεντάστερα έχουν το μικρότερο μερίδιο στο σύνολο των κρατήσεων σε ξενοδοχεία.

Οι Γερμανοί που έκαναν κράτηση πακέτου διακοπών το 2016 για την Ίμπιζα και την Κέρκυρα, επέλεξαν ξενοδοχεία με τα λιγότερα αστέρια σε σχέση με τους υπόλοιπους νησιωτικούς προορισμούς της Ευρώπης στην κατάταξη.

Πέρυσι, τα δύο νησιά είχαν κρατήσεις Γερμανών σε ξενοδοχεία κατηγορίας, κατά μέσο όρο, 3,7 αστέρων, ενώ φέτος ο μέσος όρος αυτός έχει μειωθεί στα 3,4 αστέρια. Το νησί όπου προτιμήθηκαν τα περισσότερα ξενοδοχεία της ανώτατης κατηγορίας είναι η Φουερτεβεντούρα με μέσο όρο τα 4 αστέρια.

Διαφήμιση
Διαφήμιση