HomeΚΡΗΤΗΈνας στην φυλακή για τους εκβιασμούς των… επιχειρηματιών

Ένας στην φυλακή για τους εκβιασμούς των… επιχειρηματιών

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Πίσω από τα κάγκελα της φυλακής βρίσκεται από χθες ένας από τους έξι της εγκληματικής οργάνωσης που εξαρθρώθηκε τις προηγούμενες ημέρες από το Σώμα των Αδιάφθορων της ΕΛ.ΑΣ. για για εκβιασμούς σε βάρος ιδιοκτητών καταστημάτων.

Χθες το μεσημέρι δύο από τους έξι πέρασαν (ανάμεσά τους ο 56χρονος «εγκέφαλος») το κατώφλι του ανακριτή Χανίων προκειμένου να απολογηθούν για τις κατηγορίες που τους βαρύνουν.

Ο 56χρονος κρίθηκε προφυλακιστέος ενώ ο δεύτερος αφέθηκε ελεύθερος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την περασμένη Τετάρτη έγιναν οι απολογίες των υπόλοιπων τεσσάρων που είχε ως αποτέλεσμα να αφεθούν ελεύθεροι.

Συγκεκριμένα στους τρεις εξ αυτών επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι με απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και εμφάνιση στο αστυνομικό τμήμα μία φορά το μήνα.

Στον τέταρτο που απολογήθηκε δεν επεβλήθη κανένας περιοριστικός όρος.

Υπενθυμίζεται ότι τα μέλη της οργάνωσης, τρεις άνδρες και τρεις γυναίκες, εκ των οποίων οι δύο από τα Χανιά, έχει σχηματιστεί δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, για εκβίαση, απάτη και αντιποίηση κατ’ εξακολούθηση.

Η εγκληματική οργάνωση είχε απλώσει τα πλοκάμια της σε όλη τη χώρα, ακόμη και στην Κρήτη, αποσπώντας μεγάλα ή χρηματικά ποσά από ανυποψίαστους καταστηματάρχες.

Τα μέλη της οργάνωσης, με εγκέφαλο τον 56χρονο, εξαπατούσαν ιδιοκτήτες καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, προσποιούμενοι ότι ήταν υπάλληλοι κάποιας δημόσιας ελεγκτικής υπηρεσίας, ζητώντας να τους δώσουν χρήματα, προκειμένου να αποφύγουν επικείμενο έλεγχο.

Διαφήμιση
Διαφήμιση