HomeΚΡΗΤΗΣυνεχίζουν τη «μάχη» για τις συμβάσεις εργασίας στα ξενοδοχεία, οι ξενοδοχοϋπάλληλοι

Συνεχίζουν τη «μάχη» για τις συμβάσεις εργασίας στα ξενοδοχεία, οι ξενοδοχοϋπάλληλοι

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τις πρακτικές που ακολουθούνται για την επιβολή επιχειρησιακών συμβάσεων στα ξενοδοχεία, με δραστικές μειώσεις στους μισθούς των εργαζομένων καταγγέλλει σε ανακοίνωσή του το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ηρακλείου.

Σε ανακοίνωσή του επισημαίνει χαρακτηριστικά:

«Μετά από καταγγελίες Εργαζομένων των  Ξενοδοχείων Cactus του τέως Προέδρου της Ένωσης Ξενοδοχείων  βρεθήκαμε μαζί με το Εργατικό Κέντρο στην συνέλευση που επέβαλε ο κ. Χαλκιαδάκης να γίνει για να νομιμοποιήσει την Επιχειρησιακή Σύμβαση που είχε επιβάλλει με την καταχρηστική και παράνομη Ένωση Προσώπων .

Η Ένωση Προσώπων που  είχε φτιάξει  με Πρόεδρο τον Διευθυντή του Ξενοδοχείου  επέβαλλε μειώσεις μισθών 42% σε όλους τους εργαζόμενους φτάνοντας έτσι τον βασικό μισθό στα 586 ευρώ.

Η Επιχείρηση για να μας εμποδίσει να παρευρεθούμε στην συνέλευση και να ενημερώσουμε τους εργαζόμενους κάλεσε την αστυνομία αλλά χωρίς να καταφέρει να μας εμποδίσει . Η Συνέλευση άρχισε τελικά υπό το βλέμμα της εργοδοσίας όπου  ένας προϊστάμενος πρότεινε προεδρείο τους εκλεκτούς του Ξενοδόχου χωρίς να αφήσει περιθώρια για κανέναν άλλο να προταθεί ως υποψήφιος και ζητήθηκε δια ανάτασης  της χειρός να γίνει αποδεκτό . Οι εργαζόμενοι ακόμα και αυτοί που μας είχαν ενημερώσει υπό τον φόβο και την ανασφάλεια  αποδέχτηκαν την πρόταση.

Ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου και το Σωματείο μας ενημέρωσαν τους Εργαζόμενους παρά την  αντίρρηση των Εργοδοτικών Προϊσταμένων και μοίρασαν σε αυτούς την Επιχειρησιακή Σύμβαση που είχε καταθέσει στο Υπουργείο ο Εργοδότης .

Ο κ. Χαλκιαδάκης πρώην Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδοχείων και ιδιοκτήτης του Ξενοδοχείου αφού απαξίωσε και τελικά διέλυσε το Διοικητικό Συμβούλιο της  Ένωσης  Ξενοδοχείων με μοναδικό σκοπό την εξαθλίωση των εργαζομένων όπως φαίνεται με την Επιχειρησιακή Σύμβαση που επέβαλε.

Εμείς θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για Συμβάσεις που θα είναι προς το συμφέρον των Εργαζομένων και όχι των Εργοδοτών και αφήνουμε στην κρίση της Κοινωνίας τον κ. Χαλκιαδάκη και κάθε όμοιο του»

Διαφήμιση
Διαφήμιση