HomeΚΡΗΤΗΤα πλεονεκτήματα της Κρήτης σε ημερίδα για τον τουρισμό στην Αθήνα

Τα πλεονεκτήματα της Κρήτης σε ημερίδα για τον τουρισμό στην Αθήνα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Κρήτης και στις δυνατότητες περαιτέρω ανάπτυξης του τουριστικού προϊόντος του νησιού δίδοντας έμφαση στις εναλλακτικές μορφές τουρισμού, αναφέρθηκε ο εντεταλμένος σύμβουλος τουρισμού Μιχάλης Βαμιεδάκης μιλώντας με θέμα «Η επόμενη ημέρα για τον τουρισμό της Κρήτης» στο πλαίσιο ημερίδας με τίτλο «365 NON STOP TOURISM-Ο δρόμος προς την πλήρη ανάπτυξη του Ελληνικού τουρισμού» που πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Αθήνα.

5

Ο κ. Βαμιεδάκης παρουσία εκπροσώπων, φορέων του τουρισμού από όλη την Ελλάδα και δημοσιογράφων αναφέρθηκε στις δράσεις της Περιφέρειας Κρήτης και παρουσίασε τα «δυνατά» πλεονεκτήματα της Κρήτης που προσελκύουν τα εκατομμύρια των τουριστών κάθε χρόνο όπως, το μοναδικό φυσικό κάλλος του νησιού, την ιστορία της, τα μνημεία της, την ασφάλεια, τη φημισμένη Κρητική διατροφή αλλά πάνω από όλα την πατροπαράδοτη, αυθεντική φιλοξενία των κατοίκων της.

2

Στην ημερίδα που παρουσίασε ενδιαφέρον τονίστηκε από τον κ. Βαμιεδάκη και τους άλλους ομιλητές πως η  Ελλάδα αποτελεί έναν κορυφαίο τουριστικό προορισμό παγκοσμίως και ο αριθμός των τουριστών που την επισκέπτονται αυξάνεται κάθε χρόνο. Ωστόσο η συρρίκνωση της τουριστικής περιόδου σε μόλις έξι μήνες το χρόνο δημιουργεί φραγμούς στην περαιτέρω τουριστική και οικονομική ανάπτυξη της χώρας. Επιπλέον, η εποχικότητα του ελληνικού τουρισμού αναγκάζει τις τοπικές κοινωνίες να οργανωθούν έτσι ώστε οι υποδομές και οι φυσικοί πόροι που εξυπηρετούν τις ανάγκες διαβίωσης των κατοίκων, να αναπτυχθούν με τέτοιο τρόπο ώστε να εξυπηρετούν τις ανάγκες διαβίωσης πολλαπλάσιου αριθμού διαμενόντων κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Η ανάπτυξη των εναλλακτικών μορφών τουρισμού-επέκταση της τουριστικής περιόδου αποτελεί, όπως τονίστηκε, μονόδρομο τόσο για την ανάπτυξη της τοπικής και της εθνικής οικονομίας όσο και για την ομαλότερη κατανομή των φυσικών πόρων, ενώ επισημάνθηκε ότι απαιτείται από τους αρμόδιους πολιτική βούληση για ενιαίο στρατηγικό σχεδιασμό, υποδομές και κίνητρα ανάπτυξης.

Διαφήμιση
Διαφήμιση