HomeΣΠΟΡSevilla League!

Sevilla League!

Διαφήμιση
Διαφήμιση

fasoylakis

 

 

 

Tου Ευθύμη Φασουλάκη

 

H Σεβίλλη , επιβεβαίωσε την κυριαρχία της στο Europa League , κατακτώντας τον θεσμό για 3η συνεχόμενη φορά , επικρατώντας στον τελικό που διεξήχθη στην Βασιλεία της Ελβετίας ,της Λίβερπουλ με 3-1.

Τα γκολ του αγώνα πέτυχαν , για την Λίβερπουλ ο Στάριτζ στο 35ο λεπτό , ενώ για την Σεβίλλη που ανέτρεψε το σκορ στο δεύτερο ημίχρονο  , ο Γκαμειρό στο 46 και ο Κόκε στο 64ο και το 70ο λεπτό.

Στο πρώτο ημίχρονο , μετά τα πρώτα αναγνωριστικά λεπτά , η Λίβερπουλ είχε το πάνω χέρι του αγώνα χάνοντας αρκετές ευκαιρίες , όπως αυτές του Στάριτζ στο 11ο και το 25ο λεπτό .

Δέκα λεπτά αργότερα , ο Άγγλος επιθετικός κατάφερε να νικήσει τον Σόρια και να γράψει το 1-0 , υπό τους έξαλλους πανηγυρισμούς των οπαδών των Κόκκινων.

Η Σεβίλλη προσπάθησε να απειλήσει στο τέλος του ημιχρόνου , αλλά γενικά πέραν μιας φάσης του Γκαμειρό , δεν ήταν επιθετική και έτσι παρέμεινε το 1-0 ως σκορ ημιχρόνου.

Στο δεύτερο ημίχρονο , η εικόνα άλλαξε άρδην . Στα πρώτα 17 του δευτερόλεπτα , ο Γκαμειρό ισοφάρισε για την Σεβίλλη γράφοντας το 1-1 . Οι Ανδαλουσιανοί κυριάρχησαν πλήρως στο γήπεδο τα επόμενα λεπτά , αντλώντας ψυχολογία από την γρήγορή τους ισοφάριση και μετά από κάμποσες χαμένες ευκαιρίες , ανέτρεψαν το σκορ στο 64ο λεπτό , με έναν παίκτη που σκοράρει σπάνια , τον Κόκε , που με ένα εκπληκτικό σουτ κεραυνοβόλησε τον Μινιολέ και έγραψε το 2-1.

Και το επιθετικό κρεσέντο του Κόκε συνεχίστηκε , καθώς 6 λεπτά αργότερα πέτυχε το δεύτερο προσωπικό του γκολ που έκανε το σκορ 3-1 και έδωσε τεράστιο πλεονέκτημα στην ομάδα του Έμερι.
Από εκείνο το σημείο και μετά , ουσιαστικά είχαν όλα τελειώσει καθώς αν και η Λίβερπουλ είχε μια ανούσια υπεροχή , δεν κατάφερε να πετύχει κάποιο γκολ και ο τελικός έληξε 1-3 υπέρ της τά το σημερινό αποτέλεσμα , πλήρωσε τις αμυντικές αδυναμίες που επέτρεψαν στην πολυνίκη του θεσμού να ανατρέψει το προβάδισμα το οποίο είχε αποκτήσει με πολύ κόπο στο πρώτο ημίχρονο .

Παρόλα αυτά , η παρουσία της σε έναν ευρωπαϊκό τελικό και το γεγονός ότι στον πάγκο της κάθεται ο Γιούργκεν Κλοπ , αποτελούν παρακαταθήκη για την επιστροφή της στο τοπ επίπεδο τα επόμενα χρόνια.

Η Σεβίλλη  , είναι πλέον και με διαφορά η πιο επιτυχημένη ομάδα στην ιστορία του Europa League και με την κατάκτησή του , θα συμμετάσχει απευθείας στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ παρά το γεγονός ότι τερμάτισε 7η στο Ισπανικό Πρωτάθλημα .

Σπουδαία επιτυχία για την ομάδα του Έμερι που διαθέτει εξαιρετικές μονάδες όπως οι Γκαμειρό , Κόκε και Μπανέγα που έχουν σηκώσει 3 συνεχόμενες φορές αυτό το τρόπαιο και πλέον έχουν ως στόχο μια καλή πορεία και στο επόμενο επίπεδο , αυτό του Τσάμπιονς Λιγκ.1976640