HomeΚΟΣΜΟΣΟι ΗΠΑ προειδοποιούν τους Αμερικανούς για πιθανό «χτύπημα» στην Τουρκία

Οι ΗΠΑ προειδοποιούν τους Αμερικανούς για πιθανό «χτύπημα» στην Τουρκία

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Λίγες ημέρες μετά το «συναγερμό» που εξέπεμψαν οι τουρκικές αρχές σχετικά με επικείμενο «χτύπημα» τρομοκρατών στην Αγκυρα και σε άλλες πόλεις κατά τους εορτασμούς της Ημέρας Νεότητας και Αθλητισμού, η πρεσβεία των ΗΠΑ προειδοποιεί τους Αμερικανούς πολίτες για πιθανές επιθέσεις.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αμερικανικής πρεσβείας στην Άγκυρα, οι Αμερικανοί πολίτες που βρίσκονται στην Τουρκία καλούνται να είναι προσεκτικοί καθώς υπάρχουν «απειλές από διεθνείς και ντόπιες τρομοκρατικές οργανώσεις» για τις 19 Μαΐου.

Η αμερικανική πρεσβεία επισημαίνει πως στο στόχαστρο των τρομοκρατών βρίσκονται αλλοδαποί και Αμερικανοί τουρίστες, επομένως ενθαρρύνονται οι Αμερικανοί πολίτες να ενημερωθούν σχετικά με τις ισχύουσες προειδοποιήσεις στην Τουρκία και να ακολουθήσουν την καλύτερη πρακτική για την προσωπική τους ασφάλεια.

Επιπλέον, καλούνται οι πολίτες να ενημερώνονται για τις εξελίξεις που σχετίζονται με το έκτακτο συνέδριο του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ), το οποίο θα πραγματοποιηθεί στην Άγκυρα στις 22 Μαΐου.

«Ακόμα και διαδηλώσεις που προτίθενται να είναι ειρηνικές μπορεί να εξελιχθούν σε αντιπαραθέσεις και να κορυφωθούν με εντάσεις», αναφέρει η ανακοίνωση της πρεσβείας των ΗΠΑ.

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση