HomeΚΟΣΜΟΣΕρντογάν: Προτείναμε να δίνουμε νερό στην Κύπρο γιατί είμαστε φιλεύσπλαχνοι

Ερντογάν: Προτείναμε να δίνουμε νερό στην Κύπρο γιατί είμαστε φιλεύσπλαχνοι

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε πως η χώρα του έχει ανταποκριθεί στις ανάγκες πόσιμου και αρδεύσιμου νερού του ψευδοκράτους για τα επόμενα 50 χρόνια.

Σε ομιλία του στη τρίτη υπουργική σύνοδο για θέματα νερού του Οργανισμού Ισλαμικής Διάσκεψης στην Κωνσταντινούπολη, ο Ερντογάν είπε ότι η Τουρκία έχει κάνει τους προγραμματισμούς της για το νερό μέχρι και το 2071 και οι υπηρεσίες της σε αυτόν τον τομέα δεν είναι μόνο εντός των εγχώριων συνόρων αλλά το αρμόδιο Υπουργείο και το TİKA (Τουρκικό Πρακτορείο Συνεργασίας και Συντονισμού) προχωρούν σε πολλά έργα υποδομής στην Αφρική, βοηθητικές δραστηριότητες και εκπαιδεύσεις.

“Τελευταία προχωρήσαμε στην πραγματοποίηση ενός παγκοσμίου κλίμακας έργου όσον αφορά το νερό. Φτιάξαμε μια γραμμή από την χώρα μας στο νησί της Κύπρου, με αγωγούς που περνούν κάτω από τη θάλασσα,αξίας περίπου 550 εκ δολαρίων”.

Πραγματοποίησαν, ανέφερε, ένα έργο που κάποιοι έλεγαν ότι δεν μπορεί να γίνει και τώρα η «βόρεια» Κύπρος χρησιμοποιεί το νερό που έρχεται από την Τουρκία.

«Επιπλέον εμείς προερχόμαστε από τον πολιτισμό φιλευσπλαχνίας και επειδή προερχόμαστε από τον πολιτισμό της συμπόνοιας απευθυνθήκαμε στους Κύπριους του νότου: «κοιτάξτε από καιρού εις καιρόν αντιμετωπίζετε δυσκολίες με το νερό, το νερό έρχεται σε εσάς με τα πλοία, με τα τάνκερ.

Εμείς μέσω του νερού που δίνουμε στην νότια Κύπρο μπορούμε να πραγματοποιήσουμε ένα έργο ειρήνης» είπαμε. Μέχρι τώρα δεν ήρθε κανένα αίτημα τους, αλλά εμείς κάναμε το καθήκον μας».

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση