HomeΚΡΗΤΗΣτη «μάχη» για το νοσοκομείο της Ιεράπετρας και ο δήμος

Στη «μάχη» για το νοσοκομείο της Ιεράπετρας και ο δήμος

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στην «μάχη» για την λειτουργία και την στελέχωση του νοσοκομείο Ιεράπετρας τάσσεται και η δημοτική αρχή όπως αποφάσισε το σώμα κατά την ταραχώδη συνεδρίασή του την περασμένη Δευτέρα.

Όπως ήδη έχει γράψει το creatpost, κατά την συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου υπήρξαν εντάσεις όταν το λόγο έλαβε το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Καλλιντέρης, ο οποίος στη συνεδρίαση εκπροσωπούσε το βουλευτή του κόμματος Μανώλη Θραψανιώτη.

https://www.youtube.com/watch?v=dlPcl8HDr4w

Η ένταση ήταν τόση που ο κ. Καλλιντέρης επιχείρησε να απομακρυνθεί από την αίθουσα της συνεδρίασης. Ωστόσο δημοτικοί σύμβουλοι και πολίτες τον προσέγγισαν και προπηλακίζοντας τον αποκαλώντας τον «προδότη» απαιτούσαν να επιστρέψει στη συνεδρίαση για να ακούσει τους προβληματισμούς που διατυπώνονταν και να μεταφέρει την αγανάκτηση συμβούλων και πολιτών.

Την 1η Ιουνίου η διαμαρτυρία στην ΔΥΠΕ

Μετά το τέλος του δημοτικού συμβουλίου αποφάσισε:

-Την  έναρξη κινητοποιήσεων διαμαρτυρίας από 1ης Ιουνίου,

-Την μετάβαση στον Υπουργείο Υγείας διευρυμένης επιτροπής αποτελούμενης μεταξύ άλλων από τον Δήμαρχο,  επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων, εκπρόσωπο του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου και της Επιτροπής Αγώνα

-Τη διερεύνηση  δυνατότητας προσφυγής στη δικαιοσύνη

-Τη διερεύνηση της δυνατότητας κατάθεσης τεκμηριωμένης υπουργικής τροπολογίας για να αλλάξει η προκήρυξη που αφορά την πρόσληψη ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού στο Νοσοκομείο Ιεράπετρας.

Διαφήμιση
Διαφήμιση