HomeΣΠΟΡΟλυμπιακός – ΑΕΚ 1-2

Ολυμπιακός – ΑΕΚ 1-2

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Το 15ο Κύπελλο της ιστορίας της πανηγυρίζει η ΑΕΚ. Η Ενωση νίκησε 2-1 τον Ολυμπιακό στο κεκλεισμένων των θυρών ΟΑΚΑ με τα γκολ του Μάνταλου και του Τζεμπούρ. Μείωσε το σκορ ο Τσόρι.

Η εικόνα του αγώνα

Παρά το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός είχε να αγωνιστεί σχεδόν μήνα παρουσιάστηκε πιο έτοιμος στην αρχή. Η ομάδα του Σίλβα δεν δυσκολεύτηκε καθόλου να πάρει την κατοχή της μπάλας στα πόδια της και να ορίσει η ίδια την τύχη της αφού η ΑΕΚ βολευόταν με το ρόλο της ομάδας που βρίσκεται πίσω από την μπάλα.

Στα τελευταία μέτρα όμως οι πρωταθλητές αντιμετώπισαν ζητήματα. Είτε γιατί το μαρκάρισμα των παικτών της ΑΕΚ ήταν αποτελεσματικό είτε γιατί η τελική πάσα δεν ήταν η ενδεδειγμένη, οι «ερυθρόλευκοι» δεν απειλούσαν αν και δημιουργούσαν τις προϋποθέσεις. Προφανώς το σουτ του Φορτούνη στο 29′ δεν μπορεί να θεωρηθεί απειλή.

Δειλά-δειλά στο τελευταίο τέταρτο του πρώτου ημιχρόνου, η Ενωση εντόπισε κάποια κενά στην αμυντική διάταξη του Ολυμπιακού κυρίως στα δεξιά. Εκεί ακριβώς ξεκίνησε η φάση του γκολ της Ενωσης. Ο Βάργκας, για πρώτη φορά στο ματς, έκανε μέτρα με την μπάλα, σέντραρε, τα στόπερ του Ολυμπιακού κόλλησαν, ο Ρομπέρτο έκανε άστοχη έξοδο και ο Μάνταλος με κεφαλιά έκανε το 0-1! Ολα αυτά στο 39′.

Ο Ολυμπιακός αντέδρασε ανεβάζοντας την ένταση του τέμπο και άμεσα επιχείρησε να απαντήσει αλλά ο Ανέστης απάντησε στην προβολή του Κασάμι (μετά από φάουλ του Φορτούνη) και βοήθησε την ομάδα του να πάει προηγούμενη στα αποδυτήρια.

Με την έναρξη της επανάληψης, οι «ερυθρόλευκοι» επιχείρησαν να δείξουν ότι ήταν αποφασισμένοι για την ισοφάριση και μάλιστα γρήγορα. Στην προσπάθειά τους όμως αυτή πήραν μεγάλα ρίσκα πολύ νωρίς μέσα στο ματς με συνέπεια να το πληρώσουν.

Οι δύο καλές τελικές στο πρώτο πεντάλεπτο ήταν πράγματι απειλητικές αλλά το τρανζίσιον πήγε περίπατο. Η ΑΕΚ έβγαλε υποδειγματική αντεπίθεση στη φάση του 52′ και μετά από ασίστ του Βάργκας (δεύτερη στο ματς) ο Τζεμπούρ εκτέλεσε την παλιά του ομάδα για το 2-0.

Τα νέα αυτά δεδομένα ανάγκασαν τον Σίλβα να αντιδράσει γρήγορα από τον πάγκο για να αλλάξει τα κακώς κείμενα. Θυσίασε έναν χαφ (Κασάμι) για να ρίξει τον Ιντέγε στη μάχη ενώ έκανε αλλαγή τον Ερνάνι με τον Πάρντο. Με τον Πουλίδο να παραμένει στο γήπεδο υποτίθεται ότι το σχήμα των πρωταθλητών γινόταν πολύ πιο επιθετικό.

Στην πράξη, η ΑΕΚ αμύνθηκε πολύ αποτελεσματικά. Φρόνισε και ο Μανωλάς γι’ αυτό βάζοντας στο παιχνίδι τον Μπακάκη στη θέση του Βάργκας που πρόσφερε πολλά με τις δύο του ασίστ. Η Ενωση θωρακίστηκε στη δεξιά πτέρυγά της, ο Ολυμπιακός όσο και αν προσπαθούσε δεν μπορούσε να βρει χώρους για να απειλήσει άμεσα.

Το σουτ του Μαζουακού στο 80′ στο δοκάρι όμως και πολύ περισσότερο η μείωση του σκορ από τον Τσόρι στο 85′ (όταν η ΑΕΚ άφησε πολύ χώρο μπροστά από την περιοχή της) έδωσαν νέο ενδιαφέρον στο ματς. Αλλά μέχρι εκεί. Η ΑΕΚ άντεξε στην πίεση, δεν έδωσε δικαιώματα και πανηγύρισε το Κύπελλο. Το άξιζε με βάση την απόδοση και την αποφασιστικότητά της.

MVP

Ο άνθρωπος των νικών στα ντέρμπι της ΑΕΚ, ο Βάργκας, έλαμψε και πάλι. Οχι σκοράροντας αυτή τη φορά αλλά μοιράζοντας ασίστ. Και οκ η πρώτη είναι πάσα που μπορεί να βγει σχεδόν σε κάθε ματς αν προκύψει χώρος. Η δεύτερη όμως στο κενό χώρο φανέρωσε ποιότητα και κλάση. Μόλις 58 λεπτά αγωνίστηκε ο άνθρωπος αλλά τη διαφορά την έκανε και με το παραπάνω.

Αδύναμος Κρίκος

Ο Ολυμπιακός σαν σύνολο έπαιξε πολύ κάτω των δυνατοτήτων του. Το να αναζητήσει κανείς την αιτία μόνο στην αγωνιστική αποχή του τελευταίου μήνα είναι ο εύκολος δρόμος. Η πλήρης αλήθεια είναι ότι ο πρωταθλητής δεν κατάφερε να βγάλει μεγάλη ένταση και να απειλήσει με συνέπεια από την αρχή αν και είχε τη διάθεση.

Οι συνθέσεις:

Ολυμπιακός: Ρομπέρτο, Σαλίνο, Μαζουακού, Ντα Κόστα, Μποτία, Μιλοβόγεβιτς, Κασάμι (52′ Ιντέγε), Φορτούνης, Ερνάνι (52′ Πάρντο), Φουστέρ (65′ Τσόρι), Πουλίδο

ΑΕΚ: Ανέστης, Γκάλο, Ντίντακ, Κολοβέτσιος, Αρθο, Σιμόες, Μάνταλος (81′ Τζανετόπουλος), Γιόχανσον, Αραβίδης (90+1′ Πέκχαρτ), Βάργκας (58′ Μπακάκης) , Τζεμπούρ.

Διαφήμιση
Διαφήμιση