HomeΚΟΣΜΟΣΕρντογάν: Ξέρουμε ποια κράτη παρέχουν οπλισμό στους τρομοκράτες

Ερντογάν: Ξέρουμε ποια κράτη παρέχουν οπλισμό στους τρομοκράτες

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στην παραδοχή ότι γνωρίζει ποιος παρέχει οπλισμό στις τρομοκρατικές οργανώσεις, προχώρησε ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατά την ομιλία του στην Ισλαμική Διάσκεψη Υπουργών Αρμόδιων για το Νερό στην Κωνσταντινούπολη.

Παράλληλα, ο «σουλτάνος» της Τουρκίας κατηγόρησε τη Δύση για υποκρισία για τη θέση που παίρνει απέναντι στις τρομοκρατικές επιθέσεις σε ολόκληρο τον κόσμο.

«Ανέκαθεν το λέγαμε. Το μεγαλύτερο πρόβλημα στον κόσμο σήμερα δεν είναι η τρομοκρατία αυτή καθαυτή. Το μεγαλύτερο πρόβλημα στον κόσμο σήμερα είναι η υποκριτική, διπρόσωπη, ανειλικρινής στάση απέναντι στις τρομοκρατικές οργανώσεις», είπε ο Ερντογάν.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας, εξήγησε ότι η υποκριτική στάση αποτελεί τη μεγαλύτερη στήριξη που μπορεί κανείς να προσφέρει στις τρομοκρατικές οργανώσεις.

Την ίδια στιγμή, ισχυρίστηκε πως κάποιες χώρες με σημαντική οπλική βιομηχανία πωλούν όπλα στους τρομοκράτες.

«Κράτη που ασκούν έλεγχο στην παγκόσμια βιομηχανία οπλισμού δίνουν τα όπλα τους στους τρομοκράτες. Τους προκαλώ να το αρνηθούν. Μέχρι τώρα, όλοι γνωρίζουμε ποιες χώρες παρέχουν όπλα σε ποιες τρομοκρατικές οργανώσεις», συμπλήρωσε.

Εξήγησε δε, ότι εξαιτίας της φύσης της τρομοκρατίας αυτές οι χώρες αναπόφευκτα θα πληγούν από τις ίδιες οργανώσεις που υποστηρίζουν.

«Να είστε σίγουροι ότι αύριο τα ίδια όπλα θα χρησιμοποιηθούν κατά των χωρών που τους τα παρείχαν», προέβλεψε καταγγέλλοντας το δισταγμό της Δύσης να καταδικάσει τις επιθέσεις στις τουρκικές επαρχίες.

«Έχουμε εκδώσει πολυάριθμες προειδοποιήσεις σε χώρες που επιχειρούν στην περιοχή (Συρία) να είναι προσεκτικές σχετικά με τα όπλα και την στήριξη με πυρομαχικά σε τρομοκρατικές οργανώσεις που είναι ενεργές στη Συρία. Αυτή τη στιγμή, κάποια από αυτά τα όπλα χρησιμοποιούντα κατά της χώρας μας», δήλωσε ο Ερντογάν.

Αναφερόμενος στις επιθέσεις που έχουν σημειωθεί σε τουρκικές επαρχίες και συγκεκριμένα στο φονικό περιστατικό της 12ης Μαΐου στο Ντιγιάρμπακιρ που σκόρπισε το θάνατο σε 16 ανθρώπους, πρόσθεσε: «Υπάρχουν αντιδράσεις όταν βόμβες εκρήγνυνται στο Παρίσι, τις Βρυξέλλες, αλλά όχι στη Λαχόρη, την Αγκυρα, την Κωνσταντινούπολη και το Ντιγιάρμπακιρ. Για αυτό πληγωνόμαστε».

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση