HomeΚΟΣΜΟΣΓερμανία: Το 100% της ζήτησης κάλυψε η παραγωγή ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές

Γερμανία: Το 100% της ζήτησης κάλυψε η παραγωγή ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Την κάλυψη σχεδόν του 100% της ζήτησης κάλυψε η παραγωγή ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές στη Γερμανία, γεγονός που, σύμφωνα με τους αναλυτές στη χώρα της Κεντρικής Ευρώπης, σηματοδοτεί μία νέα εποχή, κατά την οποία η χώρα δεν θα είναι εξαρτημένη από την πυρηνική ενέργεια και την καύση του άνθρακα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα, η ενέργεια που παρήγαγαν οι μονάδες παραγωγής αιολικής και ηλιακής ενέργειας απέδωσαν 45,5 γιγαβάτ, έναντι 45,8 που ήταν η συνολική ζήτηση. Υπήρξαν, δε, διαστήματα που η παραγωγή ενέργειας ξεπέρασε τη ζήτηση.

«Μακροπρόθεσμα, αυτό μπορεί να αποτελέσει επιχείρημα για την δημιουργία τεχνολογιών που μπορούν να διαχειριστούν αυτήν την υπερπροσφορά» τόνισε ειδικός Γερμανός αναλυτής. Ο αναλυτής υποστήριξε πως οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας ήταν σε θέση να καλύψουν την ζήτηση εξαιτίας της μεγάλης εξαγωγικής δυνατότητας της Γερμανίας.

«Αν η Γερμανία ήταν νησί, χωρίς καλώδια εξαγωγών, αυτό θα ήταν τεχνικά αδύνατο, γιατί χρειάζεσαι πάντα να έχεις κάποια υποστηρικτική πηγή ενέργειας σε περίπτωση που υποχωρήσει η ηλιακή ή αιολική» τόνισε.

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση