HomeΣΠΟΡΦουλ για την 4η θέση η Λαμία

Φουλ για την 4η θέση η Λαμία

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Πέρασε νικηφόρα από τα Χανιά επικρατώντας με 3-1 και πέτυχε έτσι την 4η σερί νίκη της

Ασταμάτητη… Η Λαμία δεν δυσκολεύτηκε να φτάσει στην 4η συνεχόμενη νίκη της, μετά την εκτός έδρας επικράτησή της επί των Χανίων με 3-1 το απόγευμα της Δευτέρας (16/5), στο πλαίσιο της 32ης αγωνιστικής της Β’ Εθνικής.

Οι φιλοξενούμενοι που βρίσκονται σε πολύ καλή φόρμα τον τελευταίο μήνα, κατάφεραν έτσι να περάσουν από μία δύσκολη έδρα και με δεδομένη (αναμένεται μόνο η επίσημη ανακοίνωση) την τιμωρία των -6 βαθμών για τον Απόλλωνα ελέω της γκάφας στο παιχνίδι με την Ελευσίνα, έχουν πολλές πιθανότητες να τερματίσουν στην 4η θέση της βαθμολογίας.

Στα του αγώνα, οι παίκτες της Λαμίας είχαν καλύτερη κυκλοφορία της μπάλας από την έναρξη και προσπάθησαν σε ορισμένες περιπτώσεις να φτάσουν με αξιώσεις στα καρέ του Πρίφτη. Παρά την υπεροχή τους όμως, πέρασε ένα ολόκληρο 45λεπτο μέχρι να καταφέρουν να βρουν δίχτυα.

Συγκεκριμένα, στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου (45+1′) ο Γιόνε πήρε την μπάλα πίσω από τη μεσαία γραμμή και τροφοδότησε τον Καραγιάννη από αριστερά, ο οποίος με άψογη ασίστ έδωσε την μπάλα στον Σιατραβάνη και αυτός με πλασέ από το ύψος της περιοχής, την πέασε κάτω από τα πόδια του Πρίφτη, κάνοντας το 0-1.

Αυτό ήταν και το σκορ του ημιχρόνου, αφού μετά το γκολ δεν πρόλαβε να παιχτεί ματς. Στο δεύτερο μέρος ο προπονητής των γηπεδούχων στο συγκεκριμένο ματς, Κυριάκος Γρηγοράκης (Ο Θωμάς Γράφας απουσίασε λόγω οικογενειακού προβλήματος), έκανε δύο αλλαγές (Χατζηλιάδης, Δεινόπαπας) και κατάφερε να φρεσκάρει την ομάδα του, η οποία μπήκε πολύ δυνατά στο ματς και κατάφερε να ισοφαρίσει με κεφαλιά του Παλιάτσιου στο πρώτο δοκάρι, μετά από σέντρα του Δεινόπαπα από δεξιά, στο 48ο λεπτό.

Το γκολ αυτό έδωσε για λίγα λεπτά ώθηση στους γηπεδούχους, οι οποίοι κυνήγησαν και ένα δεύτερο τέρμα, όμως βρήκαν κλειστές τις… πόρτες από τους φιλοξενούμενους, οι οποίοι οχύρωσαν στη συνέχεια την άμυνά τους.

Μετά την… ψυχρολουσία οι ποδοσφαιριστές του Δημήτρη Σπανού άρχισαν να βγαίνουν σιγά-σιγά από το… καβούκι τους, ανακτώντας τον έλεγχο του αγώνα. Στο 78′ ο Νεόφυτος έκανε άψογη κάθετη μπαλιά στον κενό χώρο και ο Σιατραβάνης, αφού πέρασε και τον Πρίφτη, έκανε το 1-2 για την ομάδα του, αποκαθιστώντας την τάξη στον αγώνα.

Πριν καν υπάρξει αντίδραση από τους γηπεδούχους, η Λαμία σκόραρε ξανά, με τον Γιόνε να πετυχαίνει το γκολ του αγώνα, με σουτ στην κίνηση, μετά από σέντρα του Καραλή από δεξιά.

Στο σημείο αυτό το παιχνίδι είχε ουσιαστικά τελειώσει, αφού οι φιλοξενούμενοι άρχισαν να ξοδεύουν χρόνο με παιχνίδι κατοχής, με τα Χανιά να μην καταφέρνουν να βρουν τα ψυχικά αποθέματα και να αντιδράσουν.

Στο 90′ ο Τζόκιτς επιδίωξε και είδε δεύτερη κίτρινη από τον Αντωνίου, καθώς είχε συμπληρώσει κάρτες και θα έχανε δύο ματς, ενώ με την κόκκινη που αντίκρισε, θα λείψει μόνο από το επόμενο.

Το τελικό σφύριγμα του Αντωνίου, βρήκε τους φιλοξενούμενους να πανηγυρίζουν μία ακόμη νίκη που τους βάζει για τα καλά σε… τροχιά, 4ης θέσης.

Διαιτητής: Αντωνίου (Αθηνών). Βοηθοί: Κορτσέσης (Αθηνών), Καραγιαννίδης (Αθηνών).

Κίτρινες: 25′ Τζόκιτς, 26′ Ιωαννίδης, 57′ Γιαλούσης, 74′ Καρτσαμπάς, 86′ Νύκταρης.

Κόκκινη: 90′ Τζόκιτς

ΧΑΝΙΑ (Κυριάκος Γρηγοράκης): Πρίφτης, Ιωαννίδης, Παγώνης (46′ Χατζηλιάδης), Μπριλάκης, Γκέσιος, Μασάδο, Τσούτσης, Ρίκκα, Παλιάτσιος (65′ Νύκταρης), Καρτσαμπάς, Διαμαντόπουλος (46′ Δεινόπαπας).

ΛΑΜΙΑ (Δημήτρης Σπανός): Πίτκας, Καραγιάννης (58′ Καραλής), Γιόνε (90′ Παπαργυρίου), Σιατραβάνης, Γιαλούσης, Νεόφυτος, Τόσκας (74′ Φάμπιο), Κοτσώνης, Μπουλούλης, Τζόκιτς, Κυριακόπουλος.

Διαφήμιση
Διαφήμιση