HomeΣΠΟΡΈπεσε και μαθηματικά η Παναχαϊκή

Έπεσε και μαθηματικά η Παναχαϊκή

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Καταδικαστική ήττα στο Μάλεμε από τον Κισσαμικό με 3-1

Μία από τις πιο μαύρες σελίδες στην ιστορία της Παναχαϊκής γράφτηκε τη 16η Μαΐου, αφού ηττήθηκε 3-1 από τον Κισσαμικό και υποβιβάστηκε στη Γ’ Εθνική.

Η ομάδα της Πάτρας ελπίζει μόνο σε περίπτωση που της επιστραφούν 3 βαθμοί, ωστόσο αυτό βρίσκεται σε εντελώς θεωρητικό επίπεδο γιατί οι ποινές από το καθεστώς επιτήρησης στις αδειοδοτήσεις κανονικά δεν είναι εφέσιμες.

Ο Κισσαμικός άνοιξε το σκορ μόλις στο 11ο λεπτό με τον Σταμάτη Σαπαλίδη, ενώ οι ταλαιπωρημένοι φιλοξενούμενοι, οι οποίοι ταξίδεψαν ακτοπλοϊκώς για την Κρήτη, έχασαν με τραυματισμό τον ούτως ή άλλως ανέτοιμο Τρίγκα στο 28’ (τον αντικατέστησε ο τερματοφύλακας Βορύλλας).

Εντούτοις, η Παναχαϊκή βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα με κεφαλιά του Γιώργου Σαμπατάκου, έπειτα από σέντρα του Πινδώνη στο 38ο λεπτό και απέκτησε μερικές ελπίδες.

Ο Χαρτσιάς έσφιξε τα δόντια για να συνεχίσει όταν αντιμετώπισε ένα πρόβλημα τραυματισμού στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου, αλλά οι ηρωικοί άσοι του Ηλία Φυντάνη δεν άντεξαν μέχρι τέλους.

Ο Σπύρος Μπαξεβάνος είχε την πολυτέλεια για να φρεσκάρει τη μεσοεπιθετική του γραμμή με την είσοδο των Μάντζη και Λώττα στο 67’, ενώ οκτώ λεπτά αργότερα ο Ποκόνγκ έδωσε εκ νέου το προβάδισμα στον Κισσαμικό.

Ο δραστήριος Μάντζης είχε στείλει την προειδοποιητική βολή με κεφαλιά στο 72’ και στο 87’ έβαλε τέλος στις ελάχιστες ελπίδες των φιλοξενούμενων με ατομική προσπάθεια, προτού ο Λώττας σημαδέψει το δοκάρι του Στρέζου με φάουλ στο 89’.

Ως εκ τούτου, ο Κισσαμικός κλείδωσε την άκρως τιμητική 6η θέση στην παρθενική του συμμετοχή στη Β’ Εθνική, εν αντιθέσει με την Παναχαϊκή που το μέλλον της φαντάζει αβέβαιο και ζοφερό…

Διαιτητής: Γκάμαρης (Αθηνών). Βοηθοί: Τρουλλινός (Ηρακλείου), Γαρεφαλάκης (Ηρακλείου)

Κίτρινες: 81’ Σαμπατάκος

ΚΙΣΣΑΜΙΚΟΣ (Σπύρος Μπαξεβάνος): Γιαγκιόζης, Τσουβαλτσίδης, Τσοντάκης, Παντελάκης, Τζημογιάννης, Σμίλτος, Ενγκουέμ, Μάνιας (67’ Λώττας), Βλάχος, Ποκόνγκ, Σαπαλίδης (67’ Μάντζης).

ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ (Ηλίας Φυντάνης): Στρέζος, Γ. Λαμπρόπουλος, Χούσα, Ασίγκμπα, Χαρτσιάς, Πινδώνης, Τρίγκας (28’ Βορύλλας), Μουκίδης, Σαμπατάκος, Ρουμπάτος, Μητρόπουλος.

Διαφήμιση
Διαφήμιση