HomeΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣH «Αριστοφανιάδα» του ΔΗΠΕΘΕ Κρήτης κάνει πρεμιέρα στο Ηρώδειο

H «Αριστοφανιάδα» του ΔΗΠΕΘΕ Κρήτης κάνει πρεμιέρα στο Ηρώδειο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ανακοινώθηκε από το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου το πρόγραμμα των καλοκαιρινών εκδηλώσεων. Ανάμεσα στις πολλές και ενδιαφέρουσες παραστάσεις συμπεριελήφθη και η καλοκαιρινή παραγωγή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κρήτης με το έργο «ΑΡΙΣΤΟΦΑΝΙΑΔΑ». Η πρεμιέρα έχει ορισθεί στις 11 Ιουλίου στο Ηρώδειο. Θα ακολουθήσουν στην Κρήτη και στην υπόλοιπη Ελλάδα περίπου 55 παραστάσεις.

Η «ΑΡΙΣΤΟΦΑΝΙΑΔΑ» είναι ένας ξεκαρδιστικός ύμνος στο συνολικό έργο του Αριστοφάνη στηριγμένη σε μία άποψη της ομάδας ΙΔΕΑ.

Μέσα σε μιάμιση ώρα, με καταιγιστικούς ρυθμούς παρουσιάζονται μπροστά στα μάτια του κοινού όλοι οι σπουδαίοι ρόλοι, οι κεντρικές συμβάσεις, τα μοτίβα και η δημιουργική ευφυΐα του πατέρα της κωμωδίας.

Ο Αριστοφάνης πεθαίνει πάνω σε μια πρόβα τη στιγμή ενός έντονου διαπληκτισμού με τους ηθοποιούς του και πηγαίνοντας στον Άδη προσπαθεί να πείσει τους θεούς του κάτω κόσμου να του χαρίσουν μια εβδομάδα ζωής, ώστε να ανεβάσει το τελευταίο έργο του και .….το πανηγύρι αρχίζει.

Έργα και ημέρες του μεγάλου μας κωμικού παρελαύνουν επί σκηνής, σε ένα ξεκαρδιστικό, δροσερό αλλά και συγκινητικό έργο, ανακατεύοντας με μαεστρία όλα τα ύφη της κωμωδίας!

Οι συντελεστές

ΔΡΑΜΑΤΟΥΡΓΙΚΗ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ – ΣΥΝΘΕΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ:

Ομάδα ΙΔΕΑ (Κώστας ΓΑΚΗΣ, Κων/νος ΜΠΙΜΠΗΣ, Αθηνά ΜΟΥΣΤΑΚΑ) και ο Δημήτρης ΖΟΥΓΚΟΣ

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ – ΜΟΥΣΙΚΗ: Κώστας ΓΑΚΗΣ

Sound Designer – Μουσικός επί Σκηνής: Στέφανος ΤΟΡΤΟΠΟΓΛΟΥ

ΣΚΗΝΙΚΑ – ΚΟΣΤΟΥΜΙΑ: Ξανθή ΚΟΝΤΟΥ

ΦΩΤΙΣΜΟΙ: Κατερίνα ΜΑΡΑΓΚΟΥΔΑΚΗ

ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ

Αντώνης ΚΑΦΕΤΖΟΠΟΥΛΟΣ, Γεράσιμος ΓΕΝΝΑΤΑΣ, Γιώργος ΠΥΡΠΑΣΟΠΟΥΛΟΣ, Ευαγγελία ΜΟΥΜΟΥΡΗ, Γιάννης ΔΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ, Θάνος ΤΟΚΑΚΗΣ

ΧΟΡΗΓΟΣ: ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΧΑΝΙΩΝ

dipethe kritis

Διαφήμιση
Διαφήμιση