HomeΚΡΗΤΗΣτη ΜΕΘ του ΠΑΓΝΗ ο ένας από τους τέσσερις εργάτες μετά την πτώση του μπαλκονιού

Στη ΜΕΘ του ΠΑΓΝΗ ο ένας από τους τέσσερις εργάτες μετά την πτώση του μπαλκονιού

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Διασωληνωμένος στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του ΠΑΓΝΗ νοσηλεύεται ο ένας από τους τέσσερις εργάτες που τραυματίστηκαν σοβαρότατα το πρωί στο κέντρο του Ηρακλείου μετά από την πτώση μπαλκονιού.

Πρόκειται για τον νεαρότερο σε ηλικία εργάτη, μόλις 20 χρόνων, που φέρει τραύματα στο θώρακα και το κεφάλι. Οι άλλοι τρεις που επίσης έχουν τραυματιστεί δεν αντιμετωπίζουν κίνδυνο για τη ζωή τους.

ergatiko atyxyma3

Απουσία μέτρων ασφαλείας

Την έλλειψη μέτρων ασφαλείας στο κτίριο όπου γίνονταν οι εργασίες το πρωί κατά την πτώση του μπαλκονιού, καταγγέλλει σε σχετική της ανακοίνωση η διοίκηση του ΕΚΗ, απηχώντας και τις απόψεις του προέδρου του Σ. Βοργιά, ο οποίος μίλησε νωρίτερα στο cretapost.

Στην ανακοίνωση υπογραμμίζεται χαρακτηριστικά:

«Σήμερα το πρωί κατά τη διάρκεια εργασιών σε γνωστή καφετέρια του Ηρακλείου, τραυματίστηκαν σοβαρά τέσσερις εργάτες όταν κατέρρευσε το μπαλκόνι όπου εκτελούσαν εργασίες, με αποτέλεσμα να πέσουν από ύψος 8-9 μέτρων. Οι 4 συνάδελφοι μας είναι σοβαρότατα τραυματισμένοι  και ένας εκ των οποίων βρίσκεται στην ΜΕΘ.

Στο σημείο του ατυχήματος βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή  ο Πρόεδρος και ο Γραμματέας του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου. Το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου  απέστειλε   σχετική επιστολή στο Δήμο Ηρακλείου,  όπου και ζήτα τον έλεγχο της στατικότητας του κτηρίου, καθώς ο χώρος που συνέβη το εργατικό ατύχημα είναι σημείο συναθροίσεων (καφετέρια) ώστε να αποφευχθούν χειρότερες καταστάσεις.

ergatiko atyxyma4

Ακόμη μια φορά διαπιστώθηκε η ανυπαρξία  των απαραιτήτων  μέτρων ασφαλείας.

Με εντολή της Επιθεώρησης Εργασίας  σταμάτησαν οι εργασίες στο κτήριο έως νεοτέρας. Το ΕΚΗ ζήτησε από την   Επιθεώρηση εργασίας να ολοκληρώσει το συντομότερο δυνατόν το πόρισμα ώστε να αποδοθούν και οι σχετικές ευθύνες. Έλεγχος διενεργείται και από την Ελληνική Αστυνομία.

Το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου συμπαραστέκεται στους συναδέλφους και στις οικογένειες τους».

ergatiko atyxhma

ergatiko atyxyma2

Διαφήμιση
Διαφήμιση