HomeΚΟΣΜΟΣΚοινή στρατιωτική άσκηση μεταξύ της Σεούλ, των ΗΠΑ και της Ιαπωνίας

Κοινή στρατιωτική άσκηση μεταξύ της Σεούλ, των ΗΠΑ και της Ιαπωνίας

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η Νότια Κορέα, η Ιαπωνία και οι ΗΠΑ θα διεξαγάγουν τις πρώτες αντιπυραυλικές τους ασκήσεις τον Ιούνιο για να προφυλαχθούν από ενδεχόμενες απειλές της Βόρειας Κορέας, ανακοίνωσε σήμερα νοτιοκορεάτης αξιωματούχος.

Η άσκηση θα πραγματοποιηθεί ανοικτά της Χαβάης στις 28 Ιουνίου, πριν από τις υπό αμερικανική διοίκηση στρατιωτικές ασκήσεις με την ονομασία «Rim of the Pacific» , εξήγησε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας. «Θα αφορά την ανίχνευση και τον εντοπισμό ενός εικονικού βορειοκορεατικού πυραύλου, αλλά η άσκηση δεν θα περιλαμβάνει ελιγμό αναχαίτισης».

Ο αμερικανικός στρατός θα αναπτύξει ένα αεροπλάνο σε ρόλο πυραύλου, το οποίο θα παρακολουθείται από τις τρεις χώρες από πλοία εξοπλισμένα με το αντιπυραυλικό σύστημα Aegis, σύμφωνα με το νοτιοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων Yonhap.

Η αρχή αυτής της άσκησης συζητήθηκε μετά την εκτόξευση βορειοκορεατικού πυραύλου τον Φεβρουάριο, η οποία θεωρήθηκε ότι ήταν συγκεκαλυμμένη πυραυλική δοκιμή. Η εκτόξευση του πυραύλου που είχε πραγματοποιηθεί ένα μήνα μετά την τέταρτη βορειοκορεατική πυρηνική δοκιμή, καταδικάστηκε ευρέως από τη διεθνή κοινότητα.

Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ είχε αντιδράσει υιοθετώντας τις πλέον βαριές κυρώσεις που έχουν επιβληθεί ποτέ στην Πιονγκγιάνγκ.

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση