HomeΚΟΣΜΟΣΟ Τραμπ και οι γυναίκες του: Δεκάδες παλιές συνεργάτιδές του λύνουν τη σιωπή τους

Ο Τραμπ και οι γυναίκες του: Δεκάδες παλιές συνεργάτιδές του λύνουν τη σιωπή τους

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Δεκάδες γυναίκες από το παρελθόν του Τραμπ έλυσαν τη σιωπή τους στην εφημερίδα New York Times για την επαγγελματική και κοινωνική σχέση τους με τον Αμερικανό μεγιστάνα και αφηγήθηκαν ιστορίες οι οποίες αποκαλύπτουν ένα μοτίβο ιδιαίτερα ανησυχητικής συμπεριφοράς του Ρεπουμπλικανού υποψήφιου απέναντι στο ασθενές φύλο.

Στο εκτενέστατο άρθρο των NYT, το οποίο βασίστηκε σε πάνω από 50 συνεντεύξεις με γυναίκες που είχαν συνεργαστεί με τον Τραμπ ή που είχαν συναναστραφεί μαζί του κοινωνικά, μπορεί να διαβάσει κανείς ιστορίες για περιστατικά κατά τα οποία ο Αμερικανός Μίδας αντιμετώπισε τις γυναίκες ως σεξουαλικά αντικείμενα, κάνοντας απρεπή σχόλια σχετικά με τη εξωτερική τους εμφάνιση και το σώμα τους.

Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η αφήγηση του μοντέλου Rowanne Brewer Lane για την πρώτη της επαφή με τον μεγιστάνα, η οποία μάλιστα οδήγησε και σε σύναψη ερωτικού δεσμού μεταξύ τους.

Ο Τραμπ είχε γνωρίσει το μοντέλο σε ένα πάρτι στο σπίτι του και της πρότεινε να κάνει μπάνιο στην πισίνα του. Εκείνη δεν είχε μαγιό, έτσι εκείνος της προσέφερε ένα και στην συνέχεια άρχισε να την επιδεικνύει στους καλεσμένους του, αποκαλώντας την «ένα από τα κορίτσια του Τραμπ».

Μία άλλη γυναίκα από το παρελθόν του δισεκατομμυριούχου, η πρώην υπάλληλός του, Barbara Res, αποκάλυψε στην εφημερίδα ότι ο εργοδότης της έκανε συχνά υποτιμητικά σχόλια για τις γυναίκες της Καλιφόρνιας, όπως π.χ. ότι «φροντίζουν καλά τα οπίσθιά τους». Τον είχε ακούσει επίσης να λέει επανειλημμένα ότι οι μόνες γυναίκες που θέλει να προσλαμβάνει στις επιχειρήσεις του είναι οι όμορφες.

Η πρώην συνεργάτης του Τραμπ, Louise Sunshine, βρισκόταν συνεχώς αντιμέτωπη με τα επικριτικά σχόλιά του για το βάρος της, αφού ο μεγιστάνας δεν παρέλειπε να της υπενθυμίζει σε καθημερινή βάση πόσο όμορφη ήταν «όταν ήταν αδύνατη».

Την ίδια επικριτική συμπεριφορά είχε δείξει και απέναντι στην Miss Universe, Alicia Machado, που ισχυρίζεται ότι τα προσβλητικά σχόλια του Τραμπ για το βάρος της την είχαν σπρώξει στην ανορεξία. Ο ίδιος ο δισεκατομμυριούχος μάλιστα δεν διαψεύδει τις κατηγορίες και έχει δηλώσει ότι ότι «δεν το μετανιώνει» που την πίεσε να αδυνατίσει μετά την κατάκτηση του τίτλου ομορφιάς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, όταν ρωτήθηκε σχετικά με τα όχι και τόσο κολακευτικά περιστατικά που περιγράφονται στο άρθρο των NYT, o Τραμπ αρνήθηκε μερικά κατηγορηματικά ενώ για άλλα αμφισβήτησε τις λεπτομέρειες, επισημαίνοντας ότι «πολλές ιστορίες τις έχουν επινοήσει οι γυναίκες αυτές στο πέρασμα των χρόνων». «Πάντα αντιμετώπιζα τις γυναίκες με μεγάλο σεβασμό» υπογράμμισε ο ίδιος.

Παρ’ όλα αυτά, εκτός από τις γυναίκες που «έθαψαν» τον Τραμπ για τη σεξιστική συμπεριφορά του, υπήρξαν και κάποιες που τον υποστήριξαν, λέγοντας ότι, ως εργοδότης και συνεργάτης, τις ενθάρρυνε κατά τη διάρκεια της καριέρας τους και τις προώθησε στις επιχειρήσεις του, συχνά σε θέσεις όπου συνήθως παρακάμπτονται οι γυναίκες.

protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση