HomeΚΡΗΤΗ«Χρυσοδάχτυλες» απατεώνισσες έπεσαν στα χέρια της ΕΛΑΣ

«Χρυσοδάχτυλες» απατεώνισσες έπεσαν στα χέρια της ΕΛΑΣ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Δύο νεαρές γυναίκες από τη Βουλγαρία, ηλικίας 31 και 28 ετών έπεσαν στα χέρια των αρχών στο Ηράκλειο κατηγορούμενες για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής και απάτη με υπολογιστή.

Μέσα σε ένα χρόνο, οι δύο γυναίκες είχαν διαπράξει συνολικά 19 κλοπές με λεία που ξεπερνούσε τα 5.000 ευρώ. Οι απατεώνισσες, «χτυπούσαν» ανυποψίαστους πελάτες καταστημάτων, τη στιγμή που έκαναν τα ψώνια τους αρπάζοντας από τσέπες και τσάντες κινητά τηλέφωνα, πορτοφόλια, μετρητά, προσωπικά έγγραφα και πλήθος άλλων αντικειμένων.

Χθες το μεσημέρι, για μια ακόμη φορά προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν το συνωστισμό και άρπαξαν δύο κινητά τηλέφωνα από δύο πελάτες καταστημάτων. Η κλοπή όμως έγινε αντιληπτή και ειδοποιήθηκαν οι αρχές. Αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ που αναζήτησαν τις δύο γυναίκες τις εντόπισαν και τις συνέλαβαν.

Στη συνέχεια από την προανάκριση προέκυψε ότι η 31χρονη και η 28χρονη από το Μάιο του 2015 έως και τις 14 Μαΐου 2016,  είχαν διαπράξει συνολικά 19 κλοπές από πελάτες καταστημάτων στην ευρύτερη περιοχή του Ηρακλείου.

Συγκεκριμένα αφαίρεσαν χρήματα, κινητά τηλέφωνα, προσωπικά έγγραφα και διάφορα αντικείμενα, η συνολική αξία των οποίων ξεπερνά τις 4.500 ευρώ.

Επιπλέον, οι δύο αλλοδαπές είχαν σηκώσει από ΑΤΜ με κλεμμένες κάρτες ανάληψης περίπου 900 ευρώ.

Την υπόθεση διερευνά η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου.

Διαφήμιση
Διαφήμιση