HomeΚΡΗΤΗ«Πλοκάμια» και στα Χανιά είχε εγκληματική οργάνωση – Δείτε πώς δρούσε

«Πλοκάμια» και στα Χανιά είχε εγκληματική οργάνωση – Δείτε πώς δρούσε

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Αντιμέτωποι με κακούργημα είναι συνολικά 6 άτομα, τρεις άνδρες και τρεις γυναίκες, οι οποίοι είχαν συστήσει εγκληματική οργάνωση και εξαπατούσαν ανυποψίαστους καταστηματάρχες σε όλη την Ελλάδα.

Η σπείρα είχε «πλοκάμια» και στα Χανιά, ενώ για τη σύλληψη των 6 εμπλεκομένων στην υπόθεση, στήθηκαν ταυτόχρονες, συντονισμένες αστυνομικές επιχειρήσεις που πραγματοποιήθηκαν το μεσημέρι του Σαββάτου, σε διάφορες περιοχές της Αθήνας και του Πειραιά, στην Καλαμάτα και τα Χανιά.

Και οι έξι συλληφθέντες, ηλικίας από 35 έως και 64 χρόνων κατηγορούνται για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, σε συνδυασμό με τα αδικήματα της εκβίασης, της απάτης και της αντιποίησης κατ’ εξακολούθηση.

Για τη δράση των 6 απατεώνων εργαζόταν συστηματικά εδώ και μήνες η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ, και από την έρευνα προέκυψε ότι το Σεπτέμβριο του 2015, είχε συγκροτηθεί εγκληματική οργάνωση, στην οποία εντάχθηκαν σταδιακά όλοι οι συλληφθέντες.

Ηγετικό ρόλο στην εγκληματική οργάνωση διατηρούσε ένας 56χρονος, ο οποίος με ορμητήριο την Αθήνα, επικοινωνούσε  τηλεφωνικά με ιδιοκτήτες καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος σε όλη την Ελλάδα και προσποιείτο τον υπάλληλο διαφόρων δημόσιων ελεγκτικών μηχανισμών ((Ε.Φ.Ε.Τ., Ι.Κ.Α., Τμήμα Υγιεινής, Κτηνιατρική Υπηρεσία κ.α.), χρησιμοποιώντας διάφορα ψευδώνυμα.

Απειλές για ελέγχους

Στις τηλεφωνικές αυτές επικοινωνίες απειλούσε τους ιδιοκτήτες με  «ελέγχους» στα καταστήματα τους για βεβαίωση παραβάσεων ή για «καταγγελίες» που επισύρουν υψηλά πρόστιμα, απαιτώντας εκβιαστικά την καταβολή διαφόρων – κατά περίπτωση – χρηματικών ποσών.

Η κατάθεση των χρημάτων πραγματοποιούνταν σε τραπεζικούς λογαριασμούς που τους υποδείκνυε ο «αρχηγός» της εγκληματικής οργάνωσης και άνηκαν στον ίδιο ή τους συνεργάτες του.

Είχαν εξαπατήσει τουλάχιστον 100 καταστηματάρχες

Στο πλαίσιο της έρευνας έχουν καταγραφεί τουλάχιστον 100 περιπτώσεις εκβιασμών και εξαπάτησης, ενώ η διερεύνηση της υπόθεσης συνεχίζεται προκειμένου να εξακριβωθεί όλο το εύρος της παράνομης δραστηριότητας της εγκληματικής οργάνωσης και η ενδεχόμενη εμπλοκή άλλων προσώπων.

Οι συλληφθέντες, με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χανίων.

Διαφήμιση
Διαφήμιση