HomeHL-GreeceΠαυλόπουλος: Η Τουρκία να σέβεται το Διεθνές Δίκαιο

Παυλόπουλος: Η Τουρκία να σέβεται το Διεθνές Δίκαιο

Τι ζήτησε για το θέμα του χρέους από τον Πορτογάλο πρόεδρο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μήνυμα στην Τουρκία ότι αν θέλει να έχει ευρωπαϊκή προοπτική θα πρέπει να σέβεται το Διεθνές Δίκαιο και τις Συνθήκες της Λωζάνης και των Παρισίων έστειλε ο Προκόπης Παυλόπουλος στον χαιρετισμό του κατά την υποδοχή του προέδρου της Πορτογαλίας Μαρσέλο ντε Σόουζα.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας υπενθύμισε, επίσης, ότι τα εξωτερικά σύνορα της Ελλάδας είναι και εξωτερικά σύνορα της Ευρώπης ενώ σε ειδική αναφορά για το θέμα της κυπριακής ΑΟΖ ο κ. Παυλόπουλος τόνισε ότι «η Τουρκία οφείλει να σέβεται το Δίκαιο της Θάλασσας».

Μιλώντας για το Σκοπιανό τόνισε ότι απαιτείται αναθεώρηση του Συντάγματος πριν να υπάρξει κάποια συμφωνία «η οποία κατοχυρώνει εγγυήσεις εξάλειψης του αλυτρωτισμού ως προς το όνομα που θα επιλεγεί από κοινού».

Ο Προκόπης Παυλόπους υπενθύμισε, ακόμα, ότι «η Ελλάδα εκπληρώνει και θα εκπληρώσει, στο ακέραιο, τις υποχρεώσεις που έχει αναλάβει» καλώντας τους Ευρωπαίους εταίρουας να «πράξουν αυτό που τους αναλογεί, ιδίως σε ό,τι αφορά την διασφάλιση της διαχειρισιμότητας του ελληνικού δημόσιου χρέους».

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση