HomeΚΟΣΜΟΣΦορτηγό με φάρμακα από Τουρκία κατευθυνόταν στους τζιχαντιστές της Μοσούλης

Φορτηγό με φάρμακα από Τουρκία κατευθυνόταν στους τζιχαντιστές της Μοσούλης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Οι υπηρεσίες πληροφοριών της Συρίας υποστηρίζουν ότι κατέσχεσαν ένα φορτηγό, κοντά στο Χαλέπι, το οποίο ήταν φορτωμένο με φαρμακευτικό υλικό και προοριζόταν για τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους, στην Μοσούλη.

Σε βίντεο που δημοσιεύτηκε την Παρασκευή το βράδυ, ο Χουσεΐν αλ-Ομάρ, αξιωματικός της συριακής υπηρεσίας πληροφοριών, λέει πως το φορτηγό, γεμάτο με 25 τόνους φαρμάκων και ιατρικών προμηθειών, εισήλθε στην Συρία από την Τουρκία και συγκεκριμένα από την πόλη Μπαμπ αλ-Χάουα, που αποτελεί διεθνές συνοριακό πέρασμα στα βορειοδυτικά σύνορα μεταξύ των δυο χωρών.

Προσέθεσε ότι το φορτηγό είχε ως προορισμό τη Μοσούλη, ανακηρυχθείσσα πρωτεύουσα του χαλιφάτου των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους και θα περνούσε από πόλεις της επαρχίας του Χαλεπίου. Έφερε συριακές πινακίδες και στη θέση του οδηγού και του συνοδηγού ήταν μέλη του Μετώπου αλ-Νούσρα, παρακλάδι της αλ-Κάιντα στη Συρία.

«Όλο αυτό, αποδεικνύει την υποστήριξη της Τουρκίας στο Νταές (αραβικό ακρωνύμιο και υποτιμητικό όνομα του ΙΚ) και γενικότερα στους τρομοκράτες, μέσω οπλισμού και προμηθειών» είπε ο αξιωματικός.

Ουκ ολίγες φορές έχει κατηγορηθεί η Τουρκία για υποστήριξη των τζιχαντιστών με σοβαρότερες κατηγορίες την εκπαίδευση και χορήγηση οπλισμού στους τρομοκράτες, την ασφαλή διέλευσή τους από και προς τη Συρία αλλά και το λαθρεμπόριο πετρελαίου. Βέβαια η Άγκυρα έχει αρνηθεί επανειλημμένα τις κατηγορίες.

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση