HomeΚΡΗΤΗΣτην φυλακή ο Κρητικός «εγκέφαλος της πυραμίδας» – Τι ισχυρίστηκε στην ανακρίτρια

Στην φυλακή ο Κρητικός «εγκέφαλος της πυραμίδας» – Τι ισχυρίστηκε στην ανακρίτρια

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στην πρώτη προφυλάκιση για την μεγάλη υπόθεση εξαπάτησης του επενδυτικού κοινού, προχώρησαν οι αρμόδιες ανακριτικές και εισαγγελικές αρχές.

Συγκεκριμένα, στη φυλακή οδηγήθηκε την Παρασκευή έπειτα από την μαραθώνια απολογία του στη 10η ανακρίτρια, ο επιχειρηματίας και πρώην πρόξενος της Ουκρανίας στην Ελλάδα Γιάννης Λίτινας, ο οποίος αντιμετώπιζε κακουργηματικού χαρακτήρα κατηγορίες (απάτη, ξέπλυμα, κ.α).

Μαραθώνια απολογία

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Γιάννης Λίτινας στη μαραθώνια απολογία του στην ανακρίτρια, εμφανίστηκε ως θύμα του συγκατηγορουμένου του Γιώργου Δασκαλέα.

Ο ίδιος φέρεται να αρνήθηκε τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει και να υποστήριξε ότι ο Δασκαλέας τον εξαπάτησε.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο Γιάννης Λίτινας ανέφερε ότι είχε επενδύσει ο ίδιος 6 εκατ. δολάρια και άλλα 400.000 δολάρια οι γονείς και ο αδελφός του, χρήματα που -όπως φέρεται να είπε- έχασαν.

Μάλιστα, στην απολογία του επικαλέστηκε μήνυση καθώς και άλλα έγγραφα που είχε καταθέσει πριν από περίπου ένα χρόνο σε βάρος του Γιώργου Δασκαλέα, καταγγέλλοντας εξαπάτησή του.

Ο Γιάννης Λίτινας δέχθηκε βροχή ερωτήσεων από την ανακρίτρια για τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει, αλλά τις αρνήθηκε στο σύνολό τους.

Παρ’ όλα αυτά, δεν κατάφερε να πείσει ανακρίτρια και εισαγγελέα, οι οποίοι αποφάσισαν την προφυλάκισή του.

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση