HomeΚΟΣΜΟΣΠαγκόσμια απειλή ο ιός Ζίκα λόγω των Ολυμπιακών Αγώνων στη Βραζιλία

Παγκόσμια απειλή ο ιός Ζίκα λόγω των Ολυμπιακών Αγώνων στη Βραζιλία

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Απειλή για την παγκόσμια υγεία χαρακτήρισαν τη διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων στη Βραζιλία επιστήμονες του Χάρβαρντ, καθώς δεν έχει βρεθεί ο τρόπος αντιμετώπισης του ιού Ζία, ο οποίος έχει προσβάλει χιλιάδες ανθρώπους στην ευρύτερη περιοχή της Λατινικής Αμερικής. Η Βραζιλία αποτελεί τη δεύτερη σε κρούσματα χώρα, μετά την Κολομβία.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της ομάδας επιστημόνων του Χάρβαρντ, Δρ. Αμίρ Αταράν, μέσω των Αγώνων είναι δυνατόν να μεγιστοποιηθεί η ταχύτητα αύξησης των κρουσμάτων, καθώς θα μεταφέρεται σε άλλες πόλεις, ενώ οι επισκέπτες απ’ όλα τα πλάτη και μήκη του πλανήτη, είναι πιθανόν να μεταφέρουν την ασθένεια στις πατρίδες τους.

«Δεν είναι δυνατόν να εγγυηθεί κανείς την ασφάλεια των 500.000 ξένων τουριστών που θα καταφτάσουν στο Ρίο εκείνο το διάστημα, από τη στιγμή που ο ιός μεταδίδεται τόσο μέσω των κουνουπιών, όσο και μέσω της σεξουαλικής επαφής», δήλωσε ο Αμίρ Αταράν. «Απαιτείται μόνος ένας ταξιδιώτης από κάθε χώρα να κολλήσει, να έρθει σε επαφή με άλλους ανθρώπους, ώστε να ξεσπάσει μία παγκόσμια κατάσταση», πρόσθεσε ο καθηγητής του Χάρβαρντ.

Ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων στο Ρίο, πολλές αποστολές έχουν εκφράσει τις επιφυλάξει τους για την ασφάλειά τους, τόσο λόγω του ιού Ζίκα, για τον οποίο δεν υπάρχει εμβόλιο, όσο και λόγω των συμμοριών και της εγκληματικότητας.

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση