HomeΚΡΗΤΗΣτους δρόμους οι εκπαιδευτικοί στο Ηράκλειο – Καμία απεργία στις πανελλήνιες

Στους δρόμους οι εκπαιδευτικοί στο Ηράκλειο – Καμία απεργία στις πανελλήνιες

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σε κινητοποιήσεις προχωρούν οι καθηγητές της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και στο Ηράκλειο με αφορμή την ψήφιση του νομοσχεδίου για την έρευνα.

Οι καθηγητές αύριο Παρασκευή στην πανελλήνια κινητοποίηση που έχει προκηρύξει η ΟΛΜΕ με τρίωρη στάση εργασίας και απεργιακές συγκεντρώσεις σε όλες τις μεγάλες πόλεις.

Στο Ηράκλειο η συγκέντρωση έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί στην Πλατεία Ελευθερίας και θα ξεκινήσει στις 12 το μεσημέρι.

Στη σχετική ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Ηρακλείου επισημαίνεται μεταξύ άλλων:

«Ζητάμε μαζικούς διορισμούς και στελέχωση της Δημόσιας Εκπαίδευσης,

Κατοχύρωση της μόνιμης και σταθερής εργασίας και της οργανικής θέσης

Καμία ελαστικοποίηση του ωραρίου των εκπαιδευτικών και τέρμα στην εργασιακή περιπλάνηση τους σε Δημοτικά – Γυμνάσια – Λύκεια – ΕΠΑΛ – ΙΕΚ για τη συμπλήρωσή του.

Τέλος στη συνέχιση των μνημονιακών πρακτικών υποβάθμισης της εκπαίδευσης όπου μετά το κλείσιμο βιβλιοθηκών, σχολικών – περιβαλλοντικών προγραμμάτων, αθλητικών σχολείων, κλπ, τώρα αποφασίζεται και η κατάργηση του ωραρίου των εργαστηρίων.

Καμία συγχώνευση ειδικοτήτων σε ΕΠΑΛ και επιστημονικών αντικειμένων

Όσο η κυβέρνηση αγνοεί την κοινωνία και τις ανάγκες της, όσο παραμένει προσηλωμένη σε μέτρα και πολιτικές λιτότητας που φτωχοποιούν τον ήδη ταλαιπωρημένο κόσμο της μισθωτής εργασίας, η απάντησή μας θα δίνεται με συνεχή αγώνα στους δρόμους».

Ομαλά οι πανελλήνιες

Εν τω μεταξύ, οι καθηγητές του Ηρακλείου δεν προτίθενται να προχωρήσουν σε απεργιακές κινητοποιήσεις κατά την περίοδο διεξαγωγής των πανελληνίων εξετάσεων, οι οποίες υπενθυμίζεται ότι ξεκινούν την ερχόμενη Δευτέρα, νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά.

Το αίτημα για πραγματοποίηση απεργιακών κινητοποιήσεων στις πανελλήνιες είχε διατυπωθεί από το Συντονιστικό Όργανο των αναπληρωτών, ωστόσο οι καθηγητές δηλώνουν ότι θα σεβαστούν τις αγωνίες των υποψηφίων και των οικογενειών τους.

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση