HomeΚΡΗΤΗΟι εργαζόμενοι στο ΠΑΓΝΗ γιορτάζουν με … απεργία

Οι εργαζόμενοι στο ΠΑΓΝΗ γιορτάζουν με … απεργία

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Παγκόσμια ημέρα του νοσηλευτή η 12η Μαΐου και οι εργαζόμενοι στο ΠΑΓΝΗ, γιορτάζουν την παγκόσμια ημέρα με απεργιακή κινητοποίηση. Το σωματείο εργαζομένων στο νοσηλευτικό ίδρυμα έχει προχωρήσει σε τετράωρη στάση εργασίας μέχρι τις 12 το μεσημέρι.

Στη σχετική τους ανακοίνωση επισημαίνουν μεταξύ άλλων:

«Όσο κι αν αναγνωρίζεται η αυταπάρνηση και οι αντίξοες συνθήκες, υπό τις οποίες καλούνται σήμερα οι νοσηλευτές να αντεπεξέλθουν στις αυξημένες ανάγκες, η αναγνώριση αυτή εδώ και πολλά χρόνια αποτελεί ουσιαστικά «χτύπημα στην πλάτη» καθώς ουσιαστικά μέτρα για βελτίωση της κατάστασης στα δημόσια νοσοκομεία δεν έχουν ληφθεί.

Ειδικά στο νοσοκομείο μας, η έλλειψη προσωπικού, η εντατικοποίηση και η υποχρηματοδότηση έχουν χτυπήσει κόκκινο. Όλα αυτά τα χρόνια από όλες τις κυβερνήσεις και τις διοικήσεις έγινε συστηματική προσπάθεια να κουκουλωθούν τα προβλήματα της υποστελέχωσης και υποχρηματοδότησης του νοσοκομείου, να απενοχοποιηθεί η επιχειρηματική δράση και η λειτουργία του αξιοποιώντας όλη την αντεργατική νομοθεσία, όπως απογευματινά ιατρεία, μετακινήσεις από τμήμα σε τμήμα, από υγειονομική μονάδα (Κ.Υ., ΠΕΔΥ) σε υγειονομική από (ΠΑΓΝΗ) μονάδα, κλινικές να λειτουργούν με εργαζόμενους με μπλοκάκι (Παιδοψυχιατρική), εργαζόμενοι με συμβάσεις (5μηνα, ΕΛΚΕ, επικουρικοί), με μαθητεία, με ιδιωτικά συνεργεία, βάρδιες απογευματινές και σαββατοκύριακα (50 υπολογίζονται την εβδομάδα) που καλύπτονται από τα έσοδα του νοσοκομείου. Υπολογίζεται ότι υπάρχουν 400 περίπου εργαζόμενοι στο νοσοκομείο μας με ελαστικές εργασιακές σχέσεις. Καταπατούνται εργασιακά δικαιώματα στο όνομα του ρεαλισμού και του εφικτού, όπως το 8ωρο, το 5μερο (δουλεύοντας 16 έως και 24 ώρες σερί, 6 μέρες την εβδομάδα) κλπ.

Στο νοσοκομείο οι ελλείψεις είναι τραγικές. 650 κενές οργανικές θέσεις με τον πρόσφατο οργανισμό του 2012 που επίσης στερεί 150 κρεβάτια από τον λαό του Ηρακλείου, με μειωμένα κρεβάτια στη ΜΕΘ, με έλλειψη ΜΑΦ, με το τμήμα Διαλογής στο ΤΕΠ να το στελεχώνουν φοιτητές της νοσηλευτικής, με συγχωνευμένες κλινικές, με ράντζα, με στελέχωση των τμημάτων κάτω από το όριο ασφαλείας, με καθημερινά μετακινουμένους εργαζομένους από κλινική σε κλινική και από μονάδα Υγείας σε μονάδα Υγείας. Με το μισό προσωπικό στη διοικητική και τεχνική υπηρεσία. Η κατάσταση δεν πάει άλλο, είναι επικίνδυνη για το νοσοκομείο και για τους ασθενείς».

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση