HomeΚΟΣΜΟΣΑπανωτά Ρίχτερ ταρακούνησαν την Κύπρο

Απανωτά Ρίχτερ ταρακούνησαν την Κύπρο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σεισμικές δονήσεις, με τη μεγαλύτερη να υπολογίζεται στους 4,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σημειώθηκαν σήμερα τα ξημερώματα στη Κύπρο και έγιναν αισθητοί στη Λάρνακα, τη Λευκωσία και τη Λεμεσό.

Σύμφωνα με δελτίο τύπου της κυπριακής αστυνομίας, γύρω στις 03.19 τα ξημερώματα σημειώθηκαν τρεις συνεχόμενοι σεισμοί συνολικής διάρκειας 7 δευτερολέπτων στην περιοχή της Λάρνακας. Οι σεισμοί ήταν μεγέθους 4,1, 4,3 και 4,1 βαθμών στην κλίμακα Ρίχτερ.

Δύο ώρες αργότερα, γύρω στις 05.17, σημειώθηκε δεύτερος σεισμός μεγέθους 3,2 βαθμών στην κλίμακα Ρίχτερ ο οποίος διήρκεσε λίγα δευτερόλεπτα.

Το επίκεντρο των σεισμών εντοπίζεται στην περιοχή Κλαυδιών, μερικά χιλιόμετρα δυτικά της Λάρνακας, με εστιακό βάθος δέκα χιλιόμετρα. Οι σεισμικές δονήσεις έγιναν αισθητές εκτός από την επαρχία της Λάρνακας σε Λεμεσό και Λευκωσία.

Η Αστυνομία έλαβε εκατοντάδες κλήσεις από ανήσυχους πολίτες της Λάρνακας και της Επαρχίας ενώ αρκετός κόσμος βγήκε από τα σπίτια και τα διαμερίσματα του, στο δρόμο για περισσότερη ασφάλεια.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία δεν δέχθηκε κλήσεις για παροχή οποιασδήποτε βοήθειας λόγω των σεισμών.

Εξάλλου ανακοίνωση του Τμήματος  Γεωλογικής Επισκόπησης του Κυπριακού Υπουργείου Γεωργίας, αναφέρει ότι στις 03:18 καταγράφηκε αισθητή σεισμική δόνηση από το σεισμολογικό δίκτυο του Τμήματος με μέγεθος 4.2 βαθμών στην κλίμακα Ρίχτερ.

Το επίκεντρο του σεισμού βρίσκεται στην περιοχή Κλαυδιών Λάρνακας, 13 χιλιόμετρα δυτικά της πόλης της Λάρνακας, με εστιακό βάθος 10 χιλιόμετρα.

Ο σεισμός έγινε αντιληπτός από κατοίκους των επαρχιών Λάρνακας και Λευκωσίας.

protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση