HomeΣΠΟΡΤι είδαμε στην πρώτη μέρα των πλέι οφ;

Τι είδαμε στην πρώτη μέρα των πλέι οφ;

Διαφήμιση
Διαφήμιση

fasoylakis

 

 

 

Tου Ευθύμη Φασουλάκη

 

Σήμερα , Τετάρτη 11/5 ξεκίνησαν μετά από περιπέτειες τα πλέι οφ της Σούπερλιγκ με τις αναμετρήσεις Πανιώνιος-Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ-ΑΕΚ.. Οι Πράσινοι λόγω ονόματος και φανέλας και ο Δικέφαλος του Βορρά , λόγω έδρας ( έστω άδειας ) ήταν τα φαβορί στα χαρτιά σε αυτές τις αναμετρήσεις . Οι προβλέψεις όμως επιβεβαιώθηκαν μόνο κατά το ήμισυ.

Στην Νέα Σμύρνη , Πανιώνιος και Παναθηναϊκός , μοιράστηκαν βαθμούς και εντυπώσεις με το τελικό σκορ να είναι 1-1. Για τους Κυανέρυθρους  , το σκορ άνοιξε ο Ανσαριφάρντ στo 52, μετά από ένα ακόμα λάθος του Στιλ στο ίδιο γήπεδο ,ενώ για τον ΠΑΟ ισοφάρισε , με υπέροχο σουτ έξω από την περιοχή ο Σεμπάστιαν Λέτο στο 66ο λεπτό.

Η ομάδα του Στραματσόνι είχε μια ανούσια περιοχή καθώς είχε την μπάλα στα πόδια της , δημιουργώντας όμως ελάχιστες φάσεις . Ο Πανιώνιος από την άλλη είχε ένα καλό διάστημα μετά το γκολ του Λέτο , όμως δεν μπόρεσε να απειλήσει και αυτός ουσιαστικά και έτσι το ισόπαλο αποτέλεσμα έμεινε.

Ο Παναθηναϊκός , κρατά από αυτό το παιχνίδι μόνο την άμεση αντίδραση του όταν βρέθηκε πίσω στο σκορ και ότι λόγω του αποτελέσματος του άλλου παιχνιδιού μένει ακόμα πρώτος στην ειδική βαθμολογία .

Κατά τα άλλα πρέπει να αλλάξει αρκετά πράγματα στο παιχνίδι του, ιδιαίτερα στο δημιουργικό κομμάτι για να περάσει αλώβητος από τις άλλες 2 έδρες που έχει να επισκεφτεί και να πάρει την πρώτη θέση.

Ο Πανιώνιος συνεχίζει τις σπουδαίες εμφανίσεις της κανονικής περιόδου και είναι ακόμα θεωρητικά στο παιχνίδι της πρώτης θέσης. Μένει να αποδειχθεί αν υπάρχουν τα ψυχικά αποθέματα και οι δυνατότητες για μια πολύ μεγάλη έκπληξη.
Στην άδεια λόγω τιμωρίας Τούμπα , ο ΠΑΟΚ κέρδισε σε ένα επεισοδιακό παιχνίδι την ΑΕΚ με 2-1 και σκαρφάλωσε στην πρώτη θέση μαζί με τον ΠΑΟ . Τα γκολ για τον Δικέφαλο του Βορρά πέτυχαν οι Ροντρίγκεζ στο 62 και ο Μυστακίδης στο 83 ενώ η ΑΕΚ είχε προηγηθεί στο 44ο λεπτό με τον Γιόχανσον μετά από λάθος του Γλύκου.

Το πρώτο ημίχρονο κύλησε χωρίς ιδιαίτερο ρυθμό πέραν από  ένα φάουλ του Λέοβατς στο 16ο λεπτό που αρχικά είχε σφυριχτεί πέναλτι και έτσι με το γκολ του Γιόχανσον το σκορ του ημιχρόνου ήταν 0-1. Στο δεύτερο ημίχρονο ο ΠΑΟΚ κυριάρχησε πλήρως και κατάφερε να ανατρέψει την κατάσταση παίρνοντας μια σπουδαία νίκη.

Το παιχνίδι σημαδεύτηκε από τις συγκρούσεις στο τέλος ανάμεσα σε Κάτσε-Μπαρμπόσα και Τζιμπούρ-Βελλίδη.
Ο ΠΑΟΚ , πήρε μια σπουδαία νίκη και από βαθμολογικής και από ψυχολογικής άποψης  , που του δίνει φτερά ενόψει της δύσκολης συνέχειας καθώς πλέον είναι πρώτος και με ένα καλό αποτέλεσμα στην Λεωφόρο θα κοιτάζει μόνο ψηλότερα.

Η ΑΕΚ δεν είναι πλέον πρώτη , ούτε με ισοβαθμία και πρέπει να προβληματιστεί από το πώς έχασε ένα παιχνίδι στο οποίο προηγήθηκε και επιπλέον δεν έχει κανένα περιθώριο να είναι χαλαρή στο παιχνίδι με τον επικίνδυνο  Πανιώνιο στην έδρα της την επόμενη αγωνιστική.

Διαφήμιση
Διαφήμιση