HomeΚΟΣΜΟΣΤουρκία: 11χρονος ζει κλειδωμένος σε σιδερένιο κλουβί

Τουρκία: 11χρονος ζει κλειδωμένος σε σιδερένιο κλουβί

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο 11χρονος Ibrahim Gunes, από την επαρχία Σανλιούρφα στην νοτιοανατολική Τουρκία, περνά εδώ και τέσσερα χρόνια τον περισσότερο χρόνο του κλειδωμένος μέσα σε ένα σιδερένιο κλουβί. Καθώς η ιστορία του έγινε γνωστή στον τουρκικό Τύπο, η μητέρα του αγοριού δήλωσε ότι ο γιος της είναι ένα παιδί με ειδικές ανάγκες, όπως είναι και ο σύζυγός της και τα τρία από τα συνολικά πέντε παιδιά της.

Η Zeliha Gunes υποστήριξε ότι η οικογένεια ζει ένα δράμα, ο σύζυγός της δεν εργάζεται, τα παιδιά της δεν πηγαίνουν σχολείο και όταν εκείνη κάνει τις δουλειές του σπιτιού, αναγκάζεται να κλειδώνει τον 11χρονο γιο της στο σιδερένιο κλουβί, καθώς αν τον αφήσει ελεύθερο κινδυνεύει να βλάψει τον εαυτό και να βάλει φωτιά στο σπίτι.

«Ο γιος μου έχει πρόβλημα με την ακοή του και νοητικό πρόβλημα, παίζει με το ηλεκτρικό ρεύμα, φοβάμαι ότι θα πάθει ηλεκτροπληξία, όταν μαγειρεύω τον κλειδώνω στο σιδερένιο κλουβί», δήλωσε η μητέρα του αγοριού.

Η ίδια ανέφερε ότι, όταν η επταμελής οικογένεια κοιμάται στο ένα και μοναδικό κρεβάτι που υπάρχει μέσα στο σπίτι τους, κλειδώνει τον γιο της στο κλουβί, αφού όταν βρίσκεται έξω από το κλουβί «βγάζει τα ρούχα του και αναστατώνει το σπίτι».

Η Ayşe Ekinci, σύζυγος του δημάρχου στην περιοχή, επισκέφθηκε την οικογένεια του 11χρονου όταν έμαθε την ιστορία του παιδιού. Η Ekinci δήλωσε ότι επί δύο ημέρες δεν μπορούσε να κοιμηθεί όταν αντίκρισε τις τραγικές συνθήκες κάτω υπό τις οποίες ζει η οικογένεια.

Η ίδια δήλωσε στον τουρκικό Τύπο ότι θα φροντίσει να δοθεί στον 11χρονο η κατάλληλη ιατρική φροντίδα για να σταματήσει να ζει στο κλουβί και υπερασπίστηκε την οικογένεια, δηλώνοντας ότι βάζει το αγόρι στο κλουβί εξαιτίας της απελπισίας που αισθάνεται για την κατάστασή του.

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση