HomeΚΡΗΤΗΈρχεται μίνι καύσωνας και αφρικανική σκόνη

Έρχεται μίνι καύσωνας και αφρικανική σκόνη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Την έλευση του καλοκαιριού σηματοδοτούν οι καιρικές συνθήκες που θα επικρατούν τις επόμενες ώρες στην Κρήτη, προκαλώντας πολλούς να επισκεφθούν τις παραλίες.

Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ, τα επόμενα 24ωρα και μέχρι την Κυριακή, αρχής γενομένης από αύριο Τετάρτη αναμένεται σταδιακή αύξηση της θερμοκρασίας με νότιους ανέμους.

Παράλληλα όμως, αναμένεται και ένα ακόμη κύμα αφρικανικής σκόνης γεγονός που θα πρέπει να θέσει σε επιφυλακή όλους όσοι ανήκουν στις λεγόμενες ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού και κυρίως τους ηλικιωμένους και εκείνους που αντιμετωπίζουν χρόνια αναπνευστικά προβλήματα.

Ο υδράργυρος θα ξεκινήσει την πορεία του προς την άνοδο με 28 βαθμούς Κελσίου, ωστόσο το θερμόμετρο προς τα τέλη της εβδομάδας θα φθάσει και ενδεχομένως να ξεπεράσει τους 30 βαθμούς. Το γεγονός αυτό σημαίνει ότι στις παραλίες του νησιού το Σαββατοκύριακο θα προκληθεί μάλλον συνωστισμός.

Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ για αύριο Τετάρτη, προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι – νοτιοανατολικοί εντάσεως έως και 4 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα φθάσει τους 28 βαθμούς Κελσίου.

Διαφήμιση
Διαφήμιση