HomeΚΡΗΤΗ«Χτυπούσαν» όσους απολάμβαναν τον καφέ τους στο Ενετικό Λιμάνι των Χανίων

«Χτυπούσαν» όσους απολάμβαναν τον καφέ τους στο Ενετικό Λιμάνι των Χανίων

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τα θύματά τους ήταν οι ανυποψίαστοι που απολάμβαναν τον καφέ ή το φαγητό τους σε καφετέριες και εστιατόρια στο Ενετικό Λιμάνι των Χανίων.

Χωρίς να γίνουν αντιληπτοί «ξαλάφρωναν» τους θαμώνες των καταστημάτων, από κινητά, πορτοφόλια και ό,τι άλλο είχαν σε τσέπες και τσάντες.

Ο λόγος για έναν 28χρονο από τη Ρωσία, έναν 25χρονο από την Ουκρανία και έναν 31χρονο Σύρο. Σε βάρος των τριών ανδρών σχηματίστηκε δικογραφία για μία υπόθεση ληστείας και τρεις υποθέσεις κλοπών, οι οποίες και εξιχνιάστηκαν.

Πιο συγκεκριμένα, στις 13 Φεβρουαρίου 2016, οι τρεις νεαροί άνδρες λήστεψαν στο ενετικό λιμάνι των Χανίων έναν 32χρονο Αμερικάνο από τον οποίο με τη χρήση βίας άρπαξαν χρήματα, το κινητό του τηλέφωνο και διάφορα άλλα προσωπικά του έγγραφα και αντικείμενα.

Η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων που ανέλαβε την υπόθεση της ληστείας, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο Ρώσος μαζί με τον Ουκρανό από τις 13 Φεβρουαρίου έως και τις 5 Μαΐου 2016 είχαν διαπράξει τρεις κλοπές σε θαμώνες καταστημάτων στην ευρύτερη περιοχή του ενετικού λιμένα στα Χανιά.

Εξάλλου, σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του 25χρονου Ουκρανού αλλά και στον 28χρονο από τη Ρωσία, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κάποια από τα κλεμμένα αντικείμενα, τα οποία επιστράφηκαν στους ιδιοκτήτες τους.

Το προανακριτικό έργο διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων.

Διαφήμιση
Διαφήμιση