HomeΥΓΕΙΑΠοινικές ευθύνες για τις 200 κλίνες σε ΜΕΘ που παραμένουν κλειστές αναζητά η Εισαγγελία

Ποινικές ευθύνες για τις 200 κλίνες σε ΜΕΘ που παραμένουν κλειστές αναζητά η Εισαγγελία

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στο εισαγγελικό «μικροσκόπιο» μπήκαν τα όσα καταγγέλλει ο Ιατρικός  Σύλλογος της Αθήνας (ΙΣΑ) στη μηνυτήρια αναφορά που είχε καταθέσει στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου σχετικά με τις 200 κλίνες των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας που παραμένουν κλειστές. Και αυτό γιατί ο προϊστάμενος της εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας κ. Ηλίας Ζαγοραίος διέταξε ήδη τη διενέργεια ποινικής έρευνας, προκειμένου να διερευνηθεί η βασιμότητα των όσων καταγγέλλονται και να αποδοθούν ποινικές ευθύνες.

Πρόσφατα ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών είχε καταθέσει στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου αναφορά για τις 200 κλίνες των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας που παραμένουν κλειστές.  Η αναφορά διαβιβάστηκε στη συνέχεια από την εισαγγελία του Αρείου Πάγου στην εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, ο προϊστάμενος της οποίας διέταξε τη διενέργεια έρευνας.

Με την αναφορά του ο ΙΣΑ ζητά μεταξύ των άλλων από την Δικαιοσύνη «να διερευνήσει εάν υπάρχουν ευθύνες για την ολιγωρία στη στελέχωση των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) που έχει ως αποτέλεσμα να τίθεται σε κίνδυνο η υγεία και η ζωή των ασθενών».

Ακόμη, ο  Ιατρικός Σύλλογος καταγγέλλει την πολιτεία για «εγκληματική ολιγωρία» να στελεχώσει τις 200 κλίνες νοσηλείας ΜΕΘ, εκτιμώντας ότι η πρόσφατη προκήρυξη για την πλήρωση των θέσεων αυτών μέσω του ΚΕΕΛΠΝΟ «κινδυνεύει να ματαιωθεί».

Σύμφωνα με τον ΙΣΑ, η πολιτεία έχει βαρύτατες ευθύνες καθώς, «δεν υπήρξε μέριμνα, για να ανανεωθούν οι συμβάσεις του προσωπικού των ΜΕΘ που έληξαν το φθινόπωρο, με αποτέλεσμα να κλείσουν κλίνες λίγο πριν από την έναρξη της επιδημίας της γρίπης.

protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση